Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Датски производител на нов тип режещи роботи за строителния сектор търси дистрибутори - 23.12.2022

23.12.2022   |   Начало»Пазар
Редактор: Пепа Петрунова

Датска компания, специализирана в проектирането и производството на нова категория режещи роботи за строителната индустрия без пазарен аналог, търси дистрибутори в Европа. Гамата на фирмата обхваща мобилни колаборативни системи, които ускоряват и автоматизират процеса на рязане и повишават степента на безопасност при работа.

Управлението на роботите се осъществява посредством гласов контрол или мобилно приложение, в което се въвеждат желаните параметри. Подходящи за рязане са материали като шперплат, гипскартон, акустични панели и др. Автоматизирането на до 90% от срезовете позволява на работника да използва ръцете си и свободното време по време на обработката за други задачи.

Проучване на университета в Южна Дания показва, че с помощта на новия тип коботи изпълнението на строителни проекти става до 3,5 пъти по-бързо. Освен повишена безопасност във връзка с намаляване на риска от инциденти при рязане и вдишване на прах от строителя, роботите позволяват и подобряване на ергономията на трудовата среда - работникът вече няма нужда да стои в неудобна позиция докато реже.

Иновативният модел кобот се предлага в три разновидности - малък (за рязане на плоскости с размери до 900x1200 mm), среден (900x2500 mm) и голям (1250x2500 mm). Роботът е лесен за транспортиране, а сглобяването му отнема не повече от 10 минути.

Повече информация относно предложението за търговско коопериране може да намерите в сайта на Enterprise Europe Network (EEN).

     
Източник: EEN

Ключови думи: EEN   режещ робот   колаборативни роботи   коботи   строителство   строителни материали  

Област: Роботика  

Подобни статии

BGRobots
Bimex
ШУНК Интек ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Пазар
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиБизнесПредстоящоТехнологииПроектиСъбитиятаОбучения/СеминариПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...