Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Датски производител на нов тип режещи роботи за строителния сектор търси дистрибутори

23.12.2022   |   Начало»Пазар
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Датска компания, специализирана в проектирането и производството на нова категория режещи роботи за строителната индустрия без пазарен аналог, търси дистрибутори в Европа. Гамата на фирмата обхваща мобилни колаборативни системи, които ускоряват и автоматизират процеса на рязане и повишават степента на безопасност при работа.

Управлението на роботите се осъществява посредством гласов контрол или мобилно приложение, в което се въвеждат желаните параметри. Подходящи за рязане са материали като шперплат, гипскартон, акустични панели и др. Автоматизирането на до 90% от срезовете позволява на работника да използва ръцете си и свободното време по време на обработката за други задачи.

Проучване на университета в Южна Дания показва, че с помощта на новия тип коботи изпълнението на строителни проекти става до 3,5 пъти по-бързо. Освен повишена безопасност във връзка с намаляване на риска от инциденти при рязане и вдишване на прах от строителя, роботите позволяват и подобряване на ергономията на трудовата среда - работникът вече няма нужда да стои в неудобна позиция докато реже.

Иновативният модел кобот се предлага в три разновидности - малък (за рязане на плоскости с размери до 900x1200 mm), среден (900x2500 mm) и голям (1250x2500 mm). Роботът е лесен за транспортиране, а сглобяването му отнема не повече от 10 минути.

Повече информация относно предложението за търговско коопериране може да намерите в сайта на Enterprise Europe Network (EEN).

     
Източник: EEN

Ключови думи: EEN   режещ робот   колаборативни роботи   коботи   строителство   строителни материали  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Пазар

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...