Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

A3 организира серия от специализирани уебинари за роботика и автоматизация

18.01.2023   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Американската асоциация за усъвършенстване на автоматизацията (А3) обяви началото на поредица от уебинари, посветени на актуални теми в сферата на индустриалната роботика и средствата за автоматизиране на производството и логистиката.

 

С инициативата от A3 дават тласък и на подготовката за предстоящото издание на международното изложение Automate, което ще се състои от 22 до 25 май 2023 г. в Детройт и е част от портфолиото от събития на Асоциацията.

 

Серията от виртуални семинари "Automate Preview" ще включва 5 епизода, които ще се проведат от края на януари до април т. г. Лектори ще бъдат представители на редица успешни компании в сегмента, които ще презентират през аудиторията най-новите и интересни технологии, приложения и внедрявания, както и ключовите актуални тенденции в областта на роботиката и автоматизацията.

 

Кои ще са водещите теми?

 

 • Първото издание е насрочено за 25 януари т. г. от 17:00 до 18:30 ч. българско време и ще насочи вниманието към ролята на машинното зрение с изкуствен интелект за развитието на съвременната индустрия. Специалисти от бизнеса ще дискутират как AI базираните платформи за визуална инспекция допринасят за по-качествената, прецизна и гъвкава работа на модерните производствени системи и средства за автоматизация.

 

 • Вторият уебинар, на 15 февруари т. г. от 17:00 до 19:30 ч. местно време, е посветен на последните достижения при индустриалните роботи и манипулатори, както и на новостите в колаборацията между хора и машини. Лекторите ще разгледат иновациите при хващачите и софтуера за роботизирани системи в производствените отрасли, повърхностната обработка, опаковъчната промишленост, асемблирането, складовата дейност и логистиката.

 

 • В третото онлайн събитие можете да се включите от 17:00 до 19:30 ч. на 8 март 2023 г. Темата е "Усъвършенствани технологии за управление на движението в производството". Водещи експерти ще дадат насоки за избор и внедряване на оптимални решения в този сегмент.

 

 • Как да планираме проекти за автоматизация – на този и още много интересни въпроси в областта ще отговори четвъртият епизод на "Automate Preview" на 5 април от 17:00 до 18:30 ч. българско време. Сред акцентите ще бъдат: стратегии за предотвратяване на рисковете, изчисляване на възвръщаемостта, разлика между т. нар. твърди и меки (непреки) разходи, насоки за избор на партньори и др.

 

 • Поредицата ще завърши на 18 април т. г. (отново от 17:00 до 18:30 ч. местно време) с уебинар в сферата на логистиката, който ще постави фокус върху мобилните роботи и специализираните системи за складова автоматизация. Ще бъдат представени интересни скорошни внедрявания и набиращи скорост бизнес модели в сегмента. Участниците ще получат и ценни съвети за извличане на максимална стойност от инвестициите си във високотехнологични системи.

 

Повече информация и линкове за регистрация за петте събития можете да намерите тук. На страницата ще откриете и записи на всички епизоди от миналогодишната поредица виртуални семинари на следните теми:

 

 • Интелигентна автоматизация: как изкуственият интелект променя днешната индустрия;
 • Колаборация и роботика: най-актуалните решения;
 • Внедряване на системи за управление на движението в производството;
 • Последни достижения при решенията за захващане и манипулиране;
 • Киберсигурност в индустрията: защитен ли е бизнесът ви;
 • Първи стъпки в автоматизацията.
     
Източник: A3

Ключови думи: A3   роботика   автоматизация   мобилни роботи   изкуствен интелект   AI   машинно зрение  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...