Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

MassRobotics обяви технологично предизвикателство с общ награден фонд от 40 хил. щатски долара

Иновационният хъб за подпомагане на предприемачи и стартъпи в сферата на роботиката и автоматизацията MassRobotics анонсира най-новото си технологично предизвикателство "Form and Function".

 

В инициативата платформата си партнира с редица глобални компании, включително Lattice Semiconductor, Onshape, Nano Dimension, Festo, Novanta, Danfoss и ADI (Analog Devices).

 

Единство между дизайн и функции

 

В рамките на надпреварата младите таланти ще трябва да разработят и реализират свой иновативен проект в областта на роботизираните системи и автоматизацията, който да представят на живо пред съдиите на финала на програмата. Основните изисквания към дизайна са да бъде максимално рационален, компактен и строго специфичен съобразно изпълняваната полезна функция на робота.

 

Претендентите ще могат да избират от кои от изброените партньорски организации да получат експертна подкрепа под формата на менторство, софтуерни и хардуерни ресурси. Сред водещите цели на предизвикателството е именно да насърчи колаборацията между академичния сектор и доставчиците на софтуер и хардуер от последно поколение в сегмента на роботиката и автоматизацията.

 

Големият приз в състезанието е 25 хил. щатски долара, а класираните на второ и трето място ще получат награди от по 5 хил. долара. Ще бъде връчено и специално отличие на участник по избор на аудиторията на конкурса – отново в размер на 5 хил. долара.

 

Какви са условията за участие?

 

Във "Form and Function" могат да се включат както университетски отбори от цял свят (без ограничение в броя на членовете), така и индивидуални кандидати, асоциирани с висше учебно заведение. Крайният срок за регистрация е 3 февруари т. г. Седмица по-късно ще бъдат обявени избраните екипи, които ще имат възможност да разработят своите проекти до 5 май 2023 г.

 

Презентацията на готовите системи ще се състои на 10 май т. г. пред експертно жури, което ще ги оценява по множество критерии:

  • Оригиналност;
  • Цялостно изпълнение;
  • Издръжливост;
  • Надеждност;
  • Оптимално използване на заложените партньорски технологии;
  • Способност за разрешаване на проблеми;
  • Потенциално влияние;
  • Наличие на вдъхновяващи аспекти в дизайна.

Освен физическите си прототипи, участниците е необходимо да представят и 2-минутно видео, което описва функциите и предназначението на робота, както и използваните менторски компоненти и технологични решения. Победителите ще бъдат официално оповестени на 11 май 2023 г.

 

Ако желаете да се включите в надпреварата, можете да заявите своето участие до 3 февруари т. г. тук.

     
Източник: MassRobotics

Ключови думи: MassRobotics   Festo   Novanta   Danfoss   Analog Devices   роботи   роботика   автоматизация  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от Технологии

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...