Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Интелигентни заваръчни решения с KUKA.ArcTech и KUKA.TouchSense от BG Robots

Роботизираното заваряване е едно от най-разпространените приложения на промишлените роботи в съвременната индустрия. Част от портфолиото на фирма BG Robots са широка гама от заваръчни решения с MIG/MAG, TIG, CMT, лазерна и плазмена технология.

Една от последните реализации на компанията е проект, възложен от ИТТ Австрия - Червен бряг. Решението, което от BG Robots предлагат, представлява специално проектирана и прецизно конфигурирана съобразно клиентските изисквания заваръчна система, която включва:

 

  • Високопроизводителен робот KUKA KR30/2;
  • Контролер KUKA KRC2-ED05;
  • Софтуер за програмиране и управление на заваръчния процес KUKA;
  • Инверторен апарат Fronius TPSi 500 с допълнителен пулсов режим.

Това е първият робот, който ИТТ Австрия - Червен бряг внедрява в производството си. Предназначен е да обслужва три работни маси. Популярният модел с товароносимост в средния диапазон KR30/2 се е доказал като отличен избор за заваръчни операции. За неговата изключителна прецизност се грижат две от водещите софтуерни платформи за интелигентно управление на заваряването на KUKA - ArcTech и TouchSense.

 

Лесно конфигуриране и програмиране с KUKA.ArcTech

 

Софтуерът KUKA.ArcTech може да превърне всеки промишлен робот KUKA във високоефективно заваръчно решение. С комбинирането на функционални модули по избор потребителите удобно и интуитивно създават и управляват различни заваръчни приложения с фокус върху безупречното качество и точността.

 

Платформата включва богат набор от команди и ясно структурирани менюта, които позволяват оптимален контрол върху процеса. Добавянето на практични статус бутони в интерфейса на популярния KUKA smartPAD терминал прави възможно лесното конфигуриране не само на робота, но и на заваръчния източник, включително и в работен режим.

 

Системата съдържа библиотека с предварително зададени профили на всички популярни заваръчни апарати на пазара, за да гарантира безпроблемната интеграция на продукти от различни производители в единно решение с оптимална производителност.

 

Прецизност в електродъговото заваряване с KUKA.TouchSense

 

KUKA.TouchSense е иновативен софтуерен инструмент, разработен специално за приложения в сферата на електродъговото заваряване. Той е предназначен за детекция и компенсация на всякакви отклонения във формата и позицията на детайлите, за да се подсигури безупречно съответствие между заваръчния шев и програмирания в системата контур.

 

Платформата позволява на робота да локализира търсените заготовки, зони или сегменти от шева с помощта на интегриран в горелката сензор или външен такъв. Богатият асортимент от функции, статус бутони и вградени шаблони за програмиране, както и възможностите за гъвкаво свързване на множество различни сензори към системата, правят KUKA.TouchSense оптимално решение за интелигентно управление на заваряването.

 

Повече за заваръчните системи, предлагани от BG Robots, ще научите тук.

 

 

 

 

 

 

 

 

BG Robots
Нови Пазар 9918
ул. Димитър Петров 11, Зайчино Ореше
Тел.: +359 878 426 244
E-Mail: info@bgrobots.com
Web: www.bgrobots.com

     
Източник: BG Robots

Ключови думи: BG Robots   KUKA   KUKA.ArcTech   KUKA.TouchSense   KR30/2   KRC2-ED05   заваръчни роботи   роботизирано заваряване  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...