Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

KUKA добави към гамата си KR FORTEC нови модели с товароносимост до 800 кг

KUKA разшири гамата си промишлени роботи за тежката индустрия KR FORTEC с пет нови модела с товароносимост от 480 до 800 кг, съобщиха за Robotics-Bulgaria.com от фирма Спейскад, партньор на немския производител у нас.

 

Серията KR FORTEC ultra комбинира висока мощност с компактен дизайн и голям инерционен момент, което я прави подходящо решение за модерните производства в сектора на електрическите превозни средства, автомобилостроенето и други отрасли, в които се борави с тежки, едрогабаритни и обемни детайли.

 

Сред предимствата на системите от новата фамилия е и дълбокият работен обсег, който при двата модела KR 480 (с полезен товар 480 кг) достига 3,7 м. Особености на специализираните версии на KR 640 и KR 560 са значително по-големият допустим масов инерционен момент и удължените за целта хващачи.

 

Устойчив дизайн

 

В допълнение към оптималното съотношение "мощност-собствено тегло", с петте си модела ultra серията предлага разширени възможности за избор на оптимален за всяко приложение робот, което гарантира минимален разход на енергия. Малките габарити на роботите пък позволяват икономия на ценно пространство в цеха и гъвкавост при проектирането на компактни работни клетки.

 

"Уникалният дизайн на манипулаторите с два свързани помежду си странични сегмента позволява значително олекотяване на конструкцията без компромис със здравината и точността. По-малкото вложени материали, съкратените работни цикли, високата енергийна ефективност и цялостно намаленият въглероден отпечатък на KR FORTEC ultra са доказателство за ангажимента на KUKA към устойчивост в проектирането и производството на роботи за индустрията", коментират от компанията.

 

Други предимства на новата фамилия в тази насока са малкото на брой стандартизирани компоненти, които подлежат на подмяна и поддръжка, както и намалените изисквания за обслужване. Същевременно средният период на експлоатация преди настъпване на неизправност (Mean Time Before Failure, MTBF) при тези системи е цели 400 хил. часа, подчертава производителят.

 

"Интелигентната модулна концепция, на чиято база са конструирани роботите от ultra серията, прави възможни и лесни рециклирането и реинженерингът на излезлите от употреба единици с цел удължаване на полезния им живот и извличане на максимална бизнес стойност от всяка система", допълват от Спейскад.

     
Източник: Спейскад

Ключови думи: Спейскад   Spacecad   KUKA   KR FORTEC   KR FORTEC ultra   индустриални роботи  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от Технологии

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...