Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

ABB надгражда RobotStudio с облачна функционалност и възможности за колаборация в реално време

Софтуерът за програмиране на роботи RobotStudio на ABB вече разполага с облачна функционалност и множество нови възможности, съобщиха за Robotics-Bulgaria.com от компанията.

 

Новата версия на платформата позволява на отделни служители и екипи да си сътрудничат в реално време при работата по дадена програма, симулация или дизайн на роботизирана клетка – от всяка точка на света и посредством всякакви крайни устройства.

 

Предимства

 

Сред предимствата на усъвършенстваната уеб базирана система са и опростените интерфейси, по-интуитивната навигация и изключително прецизните симулационни инструменти – облачно базирани виртуални контролери, които значително улесняват и ускоряват процеса по конфигуриране. С помощта на софтуера компаниите могат драстично да намалят времето, усилията, разходите и неудобствата, свързвани с физическото тестване и внедряване на даден робот или клетка.

 

"RobotStudio Cloud осигурява нови нива на гъвкавост, бързина и производителност за производствените предприятия и оптимизира начина, по който те планират и проектират решенията си за роботизация.

 

С фокус върху по-интуитивното потребителско преживяване платформата насърчава колаборацията между служителите и редуцира степента на сложност на всички свързани с конфигурирането процеси. Така начинаещите в програмирането могат да работят наравно с експертите, сривайки бариерите пред автоматизацията в индустрията", коментират от ABB.

 

Какви са новостите?

 

Част от подобренията в новата версия е инструментът за проверка и управление на актуалността на програмите, който позволява на потребителите да проследяват всички промени и гарантира пълна прозрачност при работа със системата. Той е изключително полезен за разработчиците при необходимост от бързо отстраняване на грешки и проблеми, тъй като предоставя изчерпателен регистър на това кой и кога е внасял редакции в програмата.

 

RobotStudio Cloud генерира идентичен с реалната система дигитален двойник, а с помощта на виртуалните контролери разработчиците могат фино да настроят и задълбочено да тестват приложението. Така всички потенциални дефекти и неизправности се елиминират още на ниво симулация, за да се спестят ценно време и разходи при експлоатация на физическото оборудване.

 

Версията с облачна функционалност е най-новото допълнение към портфолиото от софтуерни продукти на бранда RobotStudio, което включва над 500 интегрирани функционални инструмента за повишаване на производителността при програмиране на роботизирани системи и клетки.

 

Сред тях са функции за автоматично планиране на траекторията на манипулатора, които ускоряват конфигурирането с до 80%, както и модули за виртуална и добавена реалност, правещи възможно визуализирането на приложението и взаимодействието с него в триизмерна среда.

     
Източник: ABB

Ключови думи: ABB   АББ България   RobotStudio   RobotStudio Cloud   роботика   програмиране на роботи   дигитални близнаци  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Технологии

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...