Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Robotics Congress 2023 постави акцент върху изкуствения интелект, киберсигурността и безопасността в индустриалната роботика

10.02.2023   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Изкуственият интелект, киберсигурността и безопасността при промишлените роботизирани системи бяха водещи теми в 12-ото издание на Конгреса по роботика, организиран от Технологичната академия (Technology Academy) на Deutsche Messe, което се проведе на 7 и 8 февруари т. г. в Хановер.

 

На фокус в семинарната програма на форума бяха:

  • Безопасната колаборация между хора и роботи;
  • Нарастващата роля на коботите в индустрията;
  • Т. нар. DIY ("Направи си сам") бизнес модели в сегмента;
  • Иновативни приложения на колаборативните системи (например "bin picking");
  • Улесненото програмиране;
  • Автономията на роботите от ново поколение;
  • Новаторски технологии за управление като гласовия контрол и др.

Наред с множеството тематични дискусии и презентации в рамките на конгреса се проведе и търговско изложение, на което водещи глобални компании в бранша демонстрираха последните си продуктови новости.

 

Бъдещето на технологиите в роботиката

 

Водещи експерти от индустрията, научно-изследователските и академичните среди обсъдиха операторската безопасност като едно от основните съвременни предизвикателства в бранша и сериозна бариера пред масовата роботизация. Обект на интерес бяха стандартизацията в областта, методите за оценка на риска и практиките по сертифициране, както и новостите в колаборативната роботика.

 

Киберсигурността беше разгледана в контекста на нарастващата дигитализация в индустрията и (не)приложимостта на традиционните технологии за обезопасяване на свързаността и комуникациите от други технологични сфери в промишлената.

 

Изкуственият интелект пък беше тема на разискване в ролята му на иновация, която разкрива множество нови възможности пред сегмента на индустриалната роботика и премахва голяма част от пречките пред автоматизацията в модерните заводи. Сред акцентите в конгресната програма бяха новите подходи към програмирането без писане на код, потенциалните приложения на интелигентните роботи, ползите и трудностите при внедряването им.

     
Източник: Deutsche Messe

Ключови думи: Deutsche Messe   Technology Academy   Robotics Congress   роботика   индустриални роботи   коботи   изкуствен интелект  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...