Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

SprutCAM пусна обновена версия на мобилното си приложение за калибриране на роботи

Налична е нова версия на мобилното приложение за калибриране на промишлени роботи Robot Calibration от SprutCAM Tech, съобщиха за Robotics-Bulgaria.com от фирма BG Robots, партньор на компанията у нас.

Софтуерът, предназначен за прецизно измерване позицията на центъра на инструмента (Tool Center Point, TCP) и автоматичен трансфер на данни от смартфон към платформата SprutCAM X Robot, вече е съвместим с 14 водещи марки роботизирани системи за индустриални цели. Сред тях са FANUC, KUKA, CRP, Denso, Dobot, Estun, Hiwin, Hyundai, Motoman, Newker, Manutec, Nachi, OTC Daihen и Turin.

 

Какво представлява TCP калибрирането?

 

Калибрирането на центъра е метод за определяне на позицията на инструмента спрямо собствената координатна система (манипулатора или тялото) на робота. Тази информация е от критично значение с оглед точността на движенията и прецизността на извършваните операции.

 

Чрез съответните измервания може да бъде изчислено реалното местоположение на върха на инструмента, както и на останалите му сегменти. В последствие тези данни могат да бъде въведени като референтни точки в системата за управление на траекторията на робота при изпълнението на работни задачи като рязане, пробиване, заваряване и др.

 

Лесно конфигуриране в четири стъпки

 

  • Приложението Robot Calibration на SprutCAM Tech използва т. нар. "метод на двойния пик" (double spike), популярен в роботизираната и механичната обработка, при който калибрирането се осъществява в четири прости стъпки:
  • Първата включва измерване на дългата позиция на инструмента под различни ъгли и в различни пространствени ориентации по линия на работната траектория;
  • Втората изчислява късата позиция и автоматично дефинира ориентацията на инструмента;
  • Следва автоматизирано разпознаване (чрез OCR технология) и разчитане на данните, както и пресмятане на TCP координатите;
  • Процесът завършва с опция за изпращане на резултатите към модула MachineMaker на софтуера SprutCAM X Robot чрез QR код.

"Приложението Robot Calibration на нашите партньори от SprutCAM е изключително ценен и удобен инструмент при конфигурирането на роботизирани приложения в индустрията. До неотдавна софтуерът позволяваше работа с моделите на трима от основните глобални производители на индустриални роботи. Новата разширена версия вече обхваща цели 14 бранда, включително и системите на KUKA, които успешно интегрираме у нас и в Европа вече 10 години", коментират от BG Robots.

     
Източник: BG Robots

Ключови думи: BG Robots   SprutCAM   KUKA   индустриални роботи   калибриране на роботи   Robot Calibration  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от Технологии

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...