Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

KUKA допълва каталога си за интралогистиката с нов модел високоскоростна AGV система

KUKA разширява портфолиото си от решения за сегмента на интралогистиката с нов модел самонасочващо се превозно средство (AGV), информираха от фирма Спейскад, партньор на немския производител на промишлени роботи у нас.

 

KMP 600-S diffDrive е високоскоростна мобилна платформа с мощно задвижване и усъвършенствани функции за безопасност. Системата може да изминава до 2 метра в секунда и да се придвижва сигурно из работната среда благодарение на комбинация от лазерни скенери, инструменти за 3D детекция на обекти и други иновативни технологии.

 

Новото AGV решение е с товароносимост 600 кг и клас на защита IP 54, което му позволява да работи пълноценно дори при агресивни индустриални условия, включително при интензивно запрашаване, влага и напръскване с вода, подчертава производителят.

 

Комбинация от оптимална гъвкавост и безопасност

 

"Всички мобилни платформи KUKA са проектирани така, че да гарантират на служителите, с които споделят общо работно пространство, максимална свобода на придвижване, без предпазни ограждения. Новата KMP 600-S diffDrive не прави изключение в това направление.

 

Лазерните скенери, монтирани в предната и задната част на корпуса, позволяват напълно безопасно движение с висока скорост във всички посоки, когато приложението го изисква. Сигурността е водещ приоритет за нас. Ето защо интегрирахме в новата AGV система цели осем функционални зони за безопасност, които могат да се персонализират за различни приложения", допълват от компанията.

 

Възможности за широка гама от приложения

 

  • Функциите за триизмерна детекция позволяват на AGV решението да регистрира обекти (включително препятствия по работната траектория) с височина от 50 мм до 2,1 м над подовата повърхност;
  • Платформата може да бъде свързвана към различни работни станции за прецизно управление на широк набор от процеси по манипулиране с товара;
  • Благодарение на интегрирания си подемен механизъм KMP 600-S diffDrive може да функционира като самонасочваща се товарна система с горно зареждане и да повдига палети и кашони на височина до 60 мм.

Първоначалната конфигурация на самонасочващото се превозно средство може да се осъществи ръчно посредством контролер и Java програмни приложения. Батерията му издържа до 8 часа в работен режим, като може да се презареди напълно в рамките на 120 минути.

 

Прецизна навигация и мениджмънт на целия AGV парк в склада

 

KUKA предлага и иновативен софтуер за навигация и централизиран мониторинг и управление на AGV парковете в интралогистичните складове. KUKA.NavigationSolution следи нивата на акумулаторен заряд на всички мобилни платформи в обекта и идентифицира кои от тях са свързани към WLAN мрежата.

 

Сред функциите на решението е модул за първоначално самообучение за опознаване на средата чрез SLAM (Simultaneous localization and mapping) алгоритъм за едновременно локализиране и картографиране. След това софтуерът може да поеме управлението на процесите по пространствена локализация (осъществявани в самото AGV средство) и неговата координация (чрез централен компютър).

 

Програмата използва параметри като разстояние и скорост, за да дефинира оптималния маршрут сред възможните траектории, при който са елиминирани всякакви сблъсъци с препятствия.

     
Източник: Спейскад

Ключови думи: Спейскад   Spacecad   KUKA   AGV   KMP 600-S diffDrive   интралогистика   мобилна платформа   KUKA.NavigationSolution  

Област: Роботика  

е-книга Дигитални производствени иновации
Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от Технологии
е-книга Дигитални производствени иновации

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...