Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Максимална ефективност в обслужването на шлифовъчни машини с Motoman GP7 от Yaskawa

Немският производител на специализирано помпено оборудване за автомобилната индустрия, машиностроенето и енергетиката Scherzinger Pumpen разполага с над 80-годишен опит в бранша и пет технологични бази на четири континента.

 

За да отговори на динамиката на съвременния пазар и да повиши ефективността си, компанията се насочва към постепенна автоматизация на технологичните процеси в централата си в югозападна Германия.

 

Първият проект в това направление включва автоматизиране на обслужването на ключова кръглошлифовъчна машина в цеха. Дотогава подаването на заготовки и разтоварването на готовите детайли от системата се извършва ръчно. Предприятието поставя стриктни изисквания към търсеното решение за автоматизация:

 

  • Да дава пълен достъп за настройка през операторската врата на машината;
  • Да позволява изпълнението на ръчни операции при малки партиди;
  • Да не заема допълнително място.

 

Специализирано решение за по-висока производителност

 

Scherzinger Pumpen се спира на EGS Automation - местен партньор с доказан експертен опит в индустриалната автоматизация и роботизация, с над 2000 инсталирани робота и широко портфолио от системи за обслужване на металообработващо оборудване.

 

От EGS предлагат една от водещите си стандартни палетизиращи системи - SUMO Multiplex, а за манипулиране с компонентите фирмата залага на популярния 6-осен робот GP7 от гамата Motoman на Yaskawa. Системният интегратор от години внедрява решенията на японската корпорация в европейски производства и гарантира, че моделът с работен обхват от близо 1 м и товароносимост 7 кг, е перфектното решение за потребностите на Scherzinger.

 

Motoman GP7 – гъвкавост, скорост и прецизност

 

Високата скорост и прецизност на манипулатора гарантират бързо и надеждно обслужване на шлифовъчния процес. Системата е монтирана на специален подвижен статив, който позволява отместването й встрани при необходимост от достъп до машината, както и точното й позициониране при връщане в изходно положение.

 

 

Шлифовъчното оборудване на Scherzinger е предназначено да обработва валове с диаметър от 10 до 40 мм и дължина от 100 до 200 мм. Заготовките се зареждат от робота, преминават цикъл на обработка между 3 и 5 минути и след това се поставят на палети.

 

Моделът Motoman GP7 е оборудван със специализиран двоен челюстен хващач, който може да се адаптира към целия каталог от детайли, които произвежда предприятието.

 

Предимства и ползи за компанията

 

Благодарение на роботизираното решение за обслужване и големия капацитет за съхранение на SUMO Multiplex, заводът постига автономни цикли на работа, без необходимост от намеса на оператор до няколко работни смени една след друга, а често и по цял уикенд.

 

От Scherzinger Pumpen споделят, че с помощта на новата система за автоматизирано обслужване са успели да освободят ключови свои служители от отговорността да изпълняват монотонни и повторяеми задачи и сега могат да използват потенциала им за по-стратегически дейности.

 

Сред основните предимства на решението от Yaskawa са и възможностите му за лесно конфигуриране и управление, достъпно за всички оператори в цеха без предварително обучение и опит в програмирането.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

АТРИ Роботикс
Стара Загора 6000
ул. Цар Иван Шишман №77, офис 32
Тел.: +359 893 967 467; +359 899 625 160
E-mail: robotics@a3robotics.bg
Web: https://a3robotics.bg/

     
Източник: АТРИ Роботикс

Ключови думи: АТРИ Роботикс   Yaskawa   Motoman   GP7   палетизиране   роботизирано обслужване   шлифовъчни машини  

Област: Роботика  

е-книга Дигитални производствени иновации
Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ
е-книга Дигитални производствени иновации

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...