Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Dairy Food Bulgaria модернизира производството си със специализирано решение за палетизиране от BG Robots

Фирма BG Robots, официален системен партньор на KUKA у нас с над 60 реализирани проекта в сферата на индустриалната роботизация, проектира и внедри високотехнологична система за палетизиране в производството на ситуираното в гр. Севлиево млекопреработвателно предприятие Dairy Food Bulgaria.

Специализираното решение е базирано на доказания модел на немския производител на роботи KR 140 R3200 PA-2 и най-новия контролер на KUKA – KRC5.

 

Персонализирано решение за максимална ефективност

 

Специално разработената за целите на севлиевската компания система включва персонализиран пневматичен хващач с уникален дизайн за работа с два кашона, както и:

 

  • Автоматична подаваща машина за палети с капацитет 15 палети;
  • Конвейерна система за транспортиране на готовите палети;
  • Автоматична фолираща машина.

Високоскоростното роботизирано решение обработва един кашон за 4 секунди, а за цяла палета са му необходими 5 минути и 50 секунди. Повече за това как работи системата в цеха на Dairy Food можете да научите от видеото тук:

 

 

KR 140 R3200-2 PAбърз и производителен

 

"Роботът KR 140 R3200-2 PA от KUKA се отличава с висока скорост и производителност в динамични приложения. Моделът е с номинална товароносимост 140 кг, но с по-нисък център на тежестта и подходяща организация на допълнителните товари може да се справи надеждно и с до 180 кг", подчертават от BG Robots.

 

5-осната система, предназначена за подов монтаж, е с дълбок работен обсег от 3195 мм и висока повторяемост (± 0,07 мм). Собственото й тегло е приблизително 1017 кг, а необходимото пространство за разполагане в цеха е 754 х 754 мм, допълват фирмените експерти.

 

KR 140 R3200-2 PA може да работи в широк диапазон от работни температури от 0° до 55°C и разполага с висок клас на защита на манипулатора и китката IP65 (съгласно изискванията по стандарта IEC 60529).

 

KR C5 – комбинация от надежден хардуер и интелигентен софтуер

 

"Новият контролер за индустриални роботи KR C5 от KUKA впечатлява със своята гъвкавост, производителност и усъвършенствани възможности за свързаност. Той безпроблемно се интегрира в съществуващи инфраструктури и незабавно добавя стойност към приложението чрез богатата си функционалност", коментират от BG Robots.

 

Компактен и с ниско потребление на енергия, KR C5 позволява икономия на ценно пространство и ресурси и повишава енергийната ефективност на роботизираните системи. Той е отлично решение за внедряване в хетерогенни архитектури за автоматизация, тъй като софтуерно поддържа почти всички приложения на своя предшественик KR C4, като добавя и нови с акцент върху рентабилността, добавя производителят.

 

Сред предимствата на новия контролер са лесната инсталация и интеграция в шкафове за управление, разширените контролни възможности, разнообразните интерфейсни опции (Ethernet и цифрови I/O модули) за свързване към IT, OT и облачни платформи, както и високата мащабируемост.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BG Robots
Нови Пазар 9918
ул. Димитър Петров 11, Зайчино Ореше
Тел.: +359 878 426 244
E-Mail: info@bgrobots.com
Web: www.bgrobots.com
 

     
Източник: BG Robots

Ключови думи: BG Robots   KUKA   KR 140 R3200-2 PA   KR C5   контролер   палетизиране   индустриални роботи   Dairy Food Bulgaria  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...