Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Siemens откри лаборатория и демонстрационна зала за AGV системи в Инженерния си център във Варна

06.04.2023   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Специализирана лаборатория за автоматизирани превозни средства (AGV) отвори врати в Инженерния център на Siemens в гр. Варна. Модерното съоръжение ще бъде използвано и като демонстрационна зала, а също и за обучителни цели, съобщиха от компанията.

 

На официалното откриване присъстваха множество клиенти и партньори на фирменото направление "Дигитални индустрии", представители на местния мениджмънт на Siemens, както и на български и международни производствени предприятия, членове на академичното ръководство на Технически университет – Варна и чуждестранни гости.

 

В рамките на събитието от компанията представиха последните новости при AGV технологията и изтъкнаха предимствата ѝ в сферата на промишлената автоматизация, като запознаха присъстващите и с акцентите в дейността, услугите и решенията на Инженерния център.

 

AGV технологията в действие

 

Част от програмата беше и атрактивна практическа демонстрация на автоматизирани превозни средства в действие. Гостите имаха възможността да наблюдават как AGV системите се движат по динамична виртуална писта и предварително подготвени ленти.

 

От екипа на Siemens разясниха спецификите при управлението на тези системи, визуализацията и комуникацията, като допълниха и с детайли относно функциите на полетата за безопасност и възможностите за динамичен избор.

 

 

На фокус в презентацията бяха още разликите между диференциалните и многопосочните AGV системи, както и софтуерът за централизиран контрол и управление на цели флотилии от автономни превозни средства на Siemens – SIMOVE Fleet Manager.

 

"Автоматизираните превозни средства се радват на все по-голям интерес сред производителите по света. AGV технологията е по-евтина за внедряване в сравнение със стандартните конвейерни системи, не налага прекъсвания на работните процеси с цел интеграция на оборудване и позволява гъвкаво препрограмиране на маршрутите при промяна в изискванията", коментират от Siemens България.

 

Ключов етап в развитието на Инженерния център

 

"Когато преди 5 години се впуснахме в приключението, наречено Инженерен център, вярвахме, че полагаме основите на нещо трайно и стойностно. Днес, поглеждайки назад към постигнатото, съм убеден, че това е едва началото на успеха.

 

Днес правим следващата важна стъпка, откривайки демонстрационна зала и лаборатория за Automated Guided Vehicles (AGV). Гордеем се, че нашите колеги от Инженерния център са сред пионерите в разработването и имплементирането на тази технология", коментира ръководителят на направление "Дигитални индустрии" инж. Теодор Маринов по време на откриването.

 

Той подчерта, че увереността му в бъдещите успехи на центъра се основава на множеството реализирани проекти за ключови световни производители в автомобилостроенето, постоянното разширяване на екипа и високата оценка и признание, които получава в рамките на бизнес звеното Factory Automation.

 

В Инженерния център на Siemens във Варна, който функционира от 2018 г. насам, работят 23-ма специалисти в различни сфери. Сред основните направления в дейността им са: проектиране и внедряване на системи за автоматизация, програмиране и интегриране на промишлени технологии за автоматизация и роботизирани системи в специфични производствени процеси за автомобилния сектор и др., поясняват от Siemens.

     
Източник: Siemens

Ключови думи: Siemens   Инженерен център   Дигитални индустрии   Automated Guided Vehicles   AGV   автоматизирани превозни средства   индустриална автоматизация   SIMOVE Fleet Manager  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...