Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Kои са актуалните новости от SCHUNK през 2023 г.?

Водещият глобален производител на технологии за захващане и закрепване SCHUNK стартира годината "с пълна скорост" и с обновено портфолио от цялостни и иновативни решения за усъвършенствана ефективност и производителност.

 

Компанията гарантира лесен подход към интелигентната автоматизация и роботизация, а сред новостите, върху които акцентира тази пролет, са:

 

  • Умният приложен комплект 2D Grasping-Kit;
  • Универсалните хващачи от гамата EGU;
  • Участието си на Хановерски панаир 2023.

Решение № 1 за интелигентно захващане

 

Цялостното решение за захващане на детайли с произволна ориентация 2D Grasping-Kit включва камера за машинно зрение и обектив, специализирана система за захващане, индустриална PC конфигурация, както и plug-in за лесно интегриране с робота.

 

Решението спечели наградата на читателите в категория "Роботика" на престижната класация "Продукт на годината" за 2023 г., организирана ежегодно от авторитетното немско списание Computer & Automation. Технологията на SCHUNK впечатлява аудиторията със своята висока степен на иновативност и с големия си потенциал за практически приложения в различни сектори.

 

Силата на синергията и оптималната ефективност

 

2D Grasping Kit улеснява прехода към роботизирано захващане с комбинация от робот, хващач и система за машинно зрение. Комплектът позволява извличане на добавена стойност от цялото портфолио на SCHUNK, а сред най-ефективните синергии между фирмените технологии е съчетанието между 2D Grasping Kit и иновативната гама за роботизирана довършителна обработка R-EMENDO.

 

Повече за това как се допълват двете решения вижте във видеото тук:

 

 

Гъвкави и универсални

 

Електрическите хващачи от новата серия EGU на SCHUNK осигуряват максимална гъвкавост в широк набор от приложения благодарение на иновациите при дизайна и концепцията за уплътняване.

 

Моделите от гамата са съвместими с всички популярни комуникационни стандарти (PROFINET, EtherNET/IP, EtherCAT, IO-LInk и Modbus RTU). Те могат да бъдат използвани като модули за захващане в системата 2D Grasping Kit.

 

Устойчиви концепции и технологии

 

SCHUNK ще представи своята визия за устойчивост и дигитализация в индустрията на предстоящия Хановерски панаир от 17 до 21 април т. г. На щанда си (F21 в зала 6) компанията ще постави акцент върху три от актуалните си решения, които пълноценно отразяват тези водещи глобални мегатенденции:

 

  • Вдъхновената от природата технология ADHESO осигурява деликатно захващане на крехки, чупливи и трудни за манипулиране обекти, без риск да ги повреди и дори без да използва енергия! Тази "зелена" технология беше отличена с престижната Германска награда за иновации в категория "Климат и околна среда" през 2022 г.

 

  • Интелигентните държачи за инструментална екипировка iTENDO² надеждно изпращат информация в реално време за работния статус и състоянието на системата и инструмента дори и в най-прецизните и взискателни приложения. Решението, което също заслужено спечели Германската награда за иновации през миналата година, гарантира висока прозрачност и проследимост и минимизира загубите.

 

  • Благодарение на технологията си за изкуствен интелект, която е собствена разработка на SCHUNK, комплектът 2D Grasping Kit превръща захващането на произволно ориентирани индивидуални обекти в детска игра. Системата също ще бъде сред основните акценти в експозицията на компанията на Hannover Messe 2023.

 

 

 

SCHUNK Intec EOOD
Spann- und Greiftechnik
1766 Sofia
253A "Okolovrasten pat"
Four Wind Workspace
Floor 1 office 102.1
Tel.: +359 882 524 342
Mobil: +359 882 524 342
hristo.nikolov@bg.schunk.com

 

     
Източник: ШУНК Интек

Ключови думи: ШУНК Интек   SCHUNK   2D Grasping Kit   R-EMENDO   хващачи   роботи   машинно зренеие   Хановерски панаир   Hannover Messe  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...