Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Роботите на ABB гарантират оптимална гъвкавост и ефективност в производството на месни продукти

Водещият бразилски производител и доставчик на технологични решения за сектора на месопреработката Torfresma предлага широка гама оборудване за обработване и опаковане на месни продукти.

 

С цел да повиши своята конкурентоспособност, да разшири портфолиото си и да утвърди пазарните си позиции фирмата търси доверен партньор в сегмента на роботиката, който да разполага с доказан експертен опит и да осигурява високо ниво на техническа поддръжка.

 

Логичният избор е ABB. През 2014 г. двете компании сключват договор за търговско партньорство, а към днешна дата Torfresma интегрира по около 40 робота от гамата на ABB годишно в производствата на своите клиенти.

 

Повишаване на производителността

 

Сред най-интересените им съвместни реализации е проект, възложен от местен производител на колбаси и месни изделия, който има желание да инвестира във високоскоростна автоматизирана линия за обработка на богат асортимент от продукти с различно тегло и размери.

 

От Torfresma предлагат оптимално за приложението технологично решение, което включва ABB роботи от серията IRB 390 FlexPacker с висока товароносимост, както и две системи IRB 660 за палетизиране на първичните опаковки преди да продължат към пакетажната линия.

 

Друго предизвикателство в заданието е различната скорост, с която се движат обектите на конвейера. По-малките изделия се подават по-бързо и е необходим достатъчно пъргав робот, който да ги обслужва. И то такъв с достатъчно висок капацитет на полезния товар, за да може да обработва също толкова ефективно и надеждно и по-бавно движещите се, но по-тежки продукти.

 

 

Оптималното решение - IRB 390 FlexPacker

 

Делта роботът на ABB IRB 390 FlexPacker е изключително адаптивен и се предлага както в 4-, така и в 5-осен вариант. С максимална товароносимост 15 кг и дълбок работен обсег този модел се доказва като отлично решение за нуждите на бразилското предприятие.

 

5-осната версия на робота включва една накланяща се ос, която значително повишава гъвкавостта на системата и позволява продуктите да бъдат ориентирани както хоризонтално, така и вертикално. В сравнение с популярния си предшественик - ABB FlexPicker, новият делта модел осигурява с до 35% по-висока скорост и до 45% по-голям работен обем.

 

В рамките на проекта на възложителя са доставени общо шест робота IRB 390, предназначени да обслужват две производствени линии. С начина им на работа можете да се запознаете във видеото тук:

 

 

Реализацията е пилотно внедряване на робот от серията FlexPacker за Torfresma. Ето защо бразилският интегратор търси от глобалния си партньор съдействие за валидиране на времената за цикъл и тестване на системите преди въвеждането им в експлоатация. От ABB залагат на доказаната си софтуерна платформа за симулация на роботизирани приложения RobotStudio, като гарантират безупречна работа на роботите не само по време на виртуалното изпитване, но и след реалното им внедряване.

 

 

 

 

 

АББ България
Централен офис - София
бул. Витоша 89Б, Сграда А, Етаж 17
1408 София, България
Милениум Център София
Web: https://new.abb.com/bg/abb-in-bulgaria/contacts

Бизнес направление
"Роботика и Дискретна автоматизация"
E-mail: bg-roboticssupport@abb.com

 

     
Източник: ABB

Ключови думи: ABB   Torfresma   IRB 390 FlexPacker   IRB 660   RobotStudio   месопреработка   палетизиране   индустриални роботи  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...