Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Mitsubishi Electric на Interpack 2023: "сладката страна" на индустриалната роботика

Mitsubishi Electric, ключов партньор на Ехнатон в сферата на индустриалната роботика, подготвя впечатляваща експозиция от интелигентни роботизирани решения за опаковъчни приложения в хранително-вкусовата промишленост за предстоящото издание на Interpack. Водещото международно изложение за опаковъчния сектор ще се проведе от 4 до 10 май т. г. в Дюселдорф.

На своя щанд (A40 в зала 6) в конгресния център на Messe Duesseldorf Mitsubishi Electric зрелищно ще съчетае две от любимите неща на посетителите на форума – роботите и шоколада.

 

Гостите ще имат възможността да се убедят на живо и как новото мото на компанията "Automating the World" ("Автоматизираме света") отразява последните ѝ достижения при технологиите за повишаване на производителността и конкурентоспособността в сегмента на пакетираните потребителски стоки.

 

Интелигентните машини и роботи трансформират опаковането

 

На Interpack 2023 Mitsubishi Electric ще демонстрира как интелигентните машини и роботизирани системи трансформират опаковъчните приложения в сектора на потребителските стоки и ускоряват прехода на предприятията към повсеместната автоматизация и дигитализация.

 

Акценти в представянето на компанията на водещото изложение ще бъдат 6-осните индустриални роботи и коботите в портфолиото й, които ще могат да бъдат наблюдавани в действие при изпълнението на широк набор от прецизни, комплексни и "вкусни" опаковъчни задачи.

 

На фокус ще бъдат възможностите за повишаване на скоростта и гъвкавостта и за подобряване на качествения контрол при пакетирането на хранителни продукти. За целта фирмените специалисти са подготвили модулна и изцяло интегрирана линия за усъвършенствана инспекция на качеството при производството и опаковането на шоколадови изделия.

 

 

"Сладкият вкус" на ефективността

 

Демонстрационната установка включва конвейер, който свързва три работни станции – рентгенова система за детекция на чужди тела и примеси, решение с дълбоко самообучение за проверка на качеството на запечатване на опаковката и накрая робот, който захваща, повдига и позиционира шоколада. Междувременно продуктът бива претеглен и инспектиран от платформа за машинно зрение на Cognex, за да се гарантира безупречният му финален вид и състояние.

 

Част от впечатляващото технологично шоу на Mitsubishi Electric на Interpack 2023 ще бъде и кобот от фирмения каталог, който посетителите ще бъдат канени да програмират сами чрез интуитивна платформа с предварително конфигурирани "drag-and-drop" модули. Така гостите на щанда на компанията ще се уверят колко лесен и бърз е процесът, дори без операторът да има познания в областта. Като допълнителна изненада в изпълнение на зададената програма колаборативният робот ще им подава подаръци.

 

Сред акцентите в експозицията на компанията на изложението ще бъдат и възможностите за повишаване на скоростта и ефективността при палетизиране и складиране на опаковани стоки посредством автономни мобилни роботи – комбинация от коботи и самонасочващи се превозни средства (AGV).

 

Зрителите ще могат да видят в действие емблематичния модел на Mitsubishi Electric MELFA Assista, инсталиран върху AGV платформа от Baumueller. Интелигентната система ще транспортира богат асортимент от шоколадови деликатеси, които бързо и прецизно и ще разпределя на различни щандове.

 

Повече за функциите на кобота MELFA Assista и "приятелството" му с шоколада вижте в следното видео:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ехнатон
София 1756
бул. Андрей Ляпчев 4, п.к. 21
тел.: 02/8176000, 0888000061
office@akhnaton.biz
www.akhnaton.biz

 

     
Източник: Ехнатон

Ключови думи: Ехнатон   Akhnaton   Mitsubishi Electric   Interpack   MELFA Assista   индустриални роботи   колаборативни роботи   кобот   опаковъчен сектор   опаковъчни приложения   опаковане   AVG   AMR  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...