Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Yaskawa ще демонстрира роботизирани технологии за интелигентна автоматизация на automatica

04.05.2023   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Партньорската екосистема от компоненти, периферия и аксесоари, последните модели коботи, роботите за манипулиране, заваряване и палетизиране от гамата Motoman и много други актуални продукти и приложения ще бъдат сред акцентите в представянето на Yaskawa на предстоящото издание на automatica, съобщиха за Robotics-Bulgaria.com от фирма АТРИ Роботикс, партньор на компанията у нас.

Водещият глобален изложбен форум за роботика и интелигентна автоматизация ще се проведе от 27 до 30 юни т. г. в Мюнхен. На своя щанд (502 в зала 6) в конгресния център на Messe Muenchen Yaskawa ще демонстрира колко лесни могат да бъдат конфигурирането и управлението на съвременните индустриални и колаборативни роботи.

 

Пълна гама от решения за модерното производство

 

Посетителите на международното изложение ще имат възможността да се запознаят отблизо с предимствата на серията готови за въвеждане в експлоатация ("plug-and-play") коботи HC DTP. Те позволяват лесно и бързо реализиране на роботизирани приложения, особено в сферите на палетизирането, манипулирането с компоненти и заваряването.

 

Чрез партньорската платформа EcoSystem Yaskawa предлага и изчерпателна гама от аксесоари и периферни устройства от водещите си партньори в сферата на автоматизацията.

 

Гостите на фирмения щанд ще могат да наблюдават и високопроизводителната работа на няколко роботизирани клетки с 6-осните модели от серията Motoman GP. С широкия си диапазон от полезни товари (от 0,5 до 800 кг) това портфолио от класически индустриални роботи позволява оптимизиране на множество различни по тип и изисквания работни процеси в производството, обслужването на металообработващи машини и др., подчертават от Yaskawa.

 

 

На фокус: произведените в Европа системи

 

Голяма част от демонстрациите по време на automatica 2023 ще включват роботи, разработени и произведени в Европа – в словенската фабрика на компанията. "Благодарение на високата си прецизност тези системи покриват отлично изискванията на европейския пазар. Чрез локалното производство постигаме и многократно по-малък въглероден отпечатък, по-кратки транспортни маршрути и по-бързи доставки", допълват от Yaskawa.

 

Със серията Motoman PL компанията ще представи последното си поколение високоефективни палетизиращи роботи. "Тези гъвкави универсални системи са перфектното решение за автоматизирано палетизиране и депалетизиране. Сред ключовите им приложения са опаковъчната индустрия, логистиката и дистрибуцията", пояснява производителят.

 

Заваръчните решения, включително сериите Motoman AR и SP за точково, електродъгово заваряване и рязане, също ще бъдат във фокуса на експозицията на Yaskawa на предстоящото изложение. Фамилията ArcWorld на Yaskawa обхваща готови за използване и разходно ефективни стандартни заваръчни клетки с модели от гамата Motoman и спомагателни аксесоари за безопасност.

 

Устойчиви решения за автоматизация

 

Основен акцент в участието на компанията на automatica тази година ще бъде и иновативната спирачна технологии за роботи с възможност за регенериране на енергия и връщането й обратно към захранващата верига. Тя се предлага като стандартна функция при някои модели и не изисква допълнителен хардуер, информират от Yaskawa.

 

Така всички по-големи роботи Motoman с товароносимост 50 кг и най-новия контролер YRC1000 могат да преобразуват кинетична енергия от движенията си надолу и настрани директно в 400 V променливотоково напрежение с честота 50 Hz и да го подават обратно към мрежата. В зависимост от последователностите и схемите на движение на робота това може значително да редуцира собствените му потребности от енергия.

     
Източник: АТРИ Роботикс

Ключови думи: АТРИ Роботикс   Yaskawa   automatica   роботика   автоматизация   индустриални роботи   коботи   Motoman   HC DTP  

Област: Роботика  

е-книга Дигитални производствени иновации
Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от Събитията
е-книга Дигитални производствени иновации

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...