Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Robotics-Bulgaria.com получи ценно признание от RoboClub.bg за партньорството си на Robo Days 2023

11.05.2023   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Специализираният портал Robotics-Bulgaria.com беше отличен с благодарствена грамота от Студентски клуб по роботика (RoboClub.bg) към Технически университет – София за участието си като медиен партньор в тазгодишното издание на националното състезание "Дни на Роботиката" (Robo Days), което се състоя на 28 и 29 април в Електротехническия факултет на висшето учебно заведение.

 

Грамотата беше връчена на редактора на портала Пепа Петрунова от доц. д-р инж. Николай Николов, заместник-ръководител на Научноизследователския сектор (НИС) на университета, по време на официалната церемония по награждаване на победителите в оспорвания турнир.

 

 

Да се докоснеш до бъдещето на роботиката

 

Екипът на Robotics-Bulgaria.com активно и с радост се включи в популяризирането на събитието сред професионалната общност в сферата на промишлената роботика у нас, която е част от постоянната аудитория на медията, както и в отразяването на изключително успешното му провеждане.

 

Организаторите от RoboClub.bg ни предоставиха и ценната възможност да присъдим три престижни награди (статуетка и две грамоти) от името на портала – в качеството му на първия и единствен по рода си към момента специализиран информационен канал за индустриална роботика в страната – на някои от най-добре представилите се по време на надпреварата участници. Повече за това кой грабна призовете и как протече състезанието четете тук.

 

 

Екипът ни изказва благодарности към Студентски клуб по роботика и неговия председател Денис Исметов, както и към академичния състав на ТУ-София, за чудесното и ползотворно сътрудничество, за доверието и за огромната чест да бъдем органична част от една от най-важните за развитието и бъдещето на роботиката инициативи в България!

 

Любов от първото LEGO блокче

 

Силно вярваме, че всеки успял инженер по роботика – не само у нас, но и по цялата планета, а даже и в космоса, има своя скъп първи спомен от детството, своя специален миг, в който е бил запленен от роботите и е открил призванието си. Убедени сме, че състезанието "Дни на Роботиката" създава именно такива ключови моменти за бъдещото поколение инженерни специалисти на страната ни!

 

 

Вярваме още, че всяко дете, ученик или студент, които вече са усетили тръпката от досега със света на "най-добрия мехатронен приятел на човека" и искат да се гмурнат презглава в него, имат нужда от шанс да се учат, от поле да експериментират, както и от връзка с други любители на роботиката, с които да съпреживяват и споделят.

 

Robo Days им дава всичко това в комбинация с важни насоки, подкрепа и менторство. Ето защо за нас беше истинско удоволствие да се потопим в динамичната и изпълнена с идеи, иновации и креативност атмосфера на състезанието и да помогнем на повече хора да научат за него.

 

Ще се радваме и в бъдеще да подкрепяме младите хора с талант и интереси в сферата на технологиите и STEM дисциплините по пътя им към големия успех!

     
Източник: TLL Media; снимки: TLL Media, ТУ-София

Ключови думи: Дни на Роботиката   Robo Days   RoboClub.bg   национално състезание   роботика   състезателна роботика  

Област: Роботика  

е-книга Дигитални производствени иновации
Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от Събитията
е-книга Дигитални производствени иновации

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...