Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Британски изследователи създадоха индустриален робот, който може да взима решения

Базираният в Обединеното кралство изследователски Център за производствени технологии (MTC) създаде индустриален робот, който може да взима решения самостоятелно.

Роботът използва машинно самообучение и визуално разпознаване. Той може да бъде научен да сглобява самостоятелно различни продукти на базата на компонентите, поставени пред него.

Изследователите от MTC демонстрират възможностите му, като го карат да сглобява електронни устройства от множество компоненти. При проведените тестове в 99% от случаите роботът на MTC се е справил успешно и е показал, че смяна на работната повърхност и промяна в компонентите не оказва кой знае какъвбез това да окаже влияние  ефект върху резултатите му.

Повечето автоматизирани решения в индустрията са програмирани да извършват определена дейност и не могат да се справят с вариации в нея. При промяна на процеса може да са необходими сериозни инвестиции за преправянето и препрограмирането им. Роботът на MTC е обучен да разпознава компонентите, да отчита променливите и да търси решения в база данни. Той комбинира роботизирана система с колаборативен робот и зрителни сензори.

По думите на директора по автоматизация на MTC Майк Уилсън цялостно проследимият процес на взимане на решения позволява грешките да се отстраняват бързо и ефективно и системата може да бъде обучена да се справя със сглобяването на всякакви компоненти.

     
Източник: МТС

Ключови думи: МТС   роботи   машинно самообучение   сензори  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Технологии

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...