Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Готвят пилотно европейско издание на водещото изложение за дронове и роботика XPONENTIAL

12.05.2023   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

В партньорство с Международната асоциация за безпилотни превозни средства (AUVSI) Messe Duesseldorf разширява портфолиото си от събития, като подготвя дебюта на ново технологично изложение, посветено на новостите в сферата на дроновете, роботиката и бъдещето на мобилността.

 

Форумът XPONENTIAL ще събере експертите в сектора за първи път в Европа между 18 и 20 февруари 2025 г. в Дюселдорф и ще създаде възможности за множество синергии за бизнес организациите, които участват във водещите формати на панаирния организатор.

 

Половинвековна традиция в САЩ

 

Платформата, включваща паралелна експозиция и тематична конференция, се провежда ежегодно в САЩ, а петдесетото й юбилейно издание се състоя от 8 до 11 май т. г. в Денвър, Колорадо, организирано съвместно от AUVSI и Messe Duesseldorf Северна Америка (MDNA).

 

В него се включиха над 7500 посетители и изложители в областта на автономните технологии от повече от 20 индустрии, идващи от над 60 държави по целия свят. На обща площ от над 9 хил. кв. м своите иновации представиха близо 600 компании, включително 12 водещи германски фирми и организации в сегмента.

 

 

По време на събитието кметът на столицата на провинция Северен Рейн-Вестфалия д-р Стефан Келер обяви датите, на които ще се състои и първата европейската проява.

 

"Компаниите двигатели на иновациите в сектора ще се съберат под един покрив в най-новата и модерна зала 1 на изложбения център в Дюселдорф. Разположеният в непосредствена близост конгресен център пък ще даде трибуна за пилотно издание на Стария континент на свързаната с панаира конференция, която ще представи последните технологии и приложения при безпилотните машини, роботите и системите за автономна мобилност", заяви той.

 

Нов център на мобилността от бъдещето и роботиката в Европа

 

Келер добави, че XPONENTIAL ще превърне града в притегателна точка за целия сектор на автономната и безпилотната мобилност в Европа и ще подчертае ключовата му роля за развитието на икономиката на континента в бъдеще.

 

Той разкри, че към момента в Дюселдорф се разработват и реализират множество научно-изследователски проекти в сферата на транспортните технологии (шосейни, водни и железопътни) и услугите за градска среда. Сред тях са проектът KoMoD за кооперативна мобилност, който се тества на дигитална изпитателна площадка, както и неговото продължение KoMoDnext с фокус върху комуникациите между автономните превозни средства и пътната инфраструктура.

 

 

Според прогнозите стойността на доставките на пратки с дрон в глобален мащаб ще скочи от 528 млн. щатски долара през 2022 г. до близо 39 млрд. долара през 2023 г., отчитат организаторите от Доселдорфски панаир и споделят, че очакват не само утвърдените компании в сегмента, но и огромен брой стартъпи да се включат като изложители и гости на събитието.

 

"Активно подкрепяме развитието на Дюселдорф и на цялата провинция Северен Рейн-Вестфалия, както и ангажимента им към роботиката и най-новите форми на мобилност. XPONENTIAL Europe ще се превърне във водещ технологичен хъб, който ще събере експертите в бранша и ще насочи вниманието към мобилността на бъдещето", подчерта Волфрам Динер, президент и главен изпълнителен директор на Messe Duesseldorf.

     
Източник: Messe Duesseldorf

Ключови думи: XPONENTIAL   Messe Duesseldorf   дронове   роботика   безпилотни летателни средства   безпилотни машини  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...