Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

SCHUNK представя ключови технологии за производството на бъдещето на automatica 2023

 

 

Водещият глобален производител на технологии за захващане и закрепване SCHUNK подготвя участието си на международното изложение за интелигентна автоматизация и роботика automatica 2023 от 27 до 30 юни в Мюнхен.

 

На своя щанд (502 в зала A5) компанията ще демонстрира последните новости в портфолиото си, разработени да оптимизират манипулирането с различни обекти и материали в индустрията и да повишат прозрачността, гъвкавостта и надеждността на автоматизираните системи.

 

Интелигентен подход към захващането

 

Иновативната гама ключови технологии за производството на бъдещето, която ще бъде акцент в представянето на SCHUNK на панаира, цели да докаже как интелигентните и лесни за интегриране решения за асемблиране и обработка могат успешно да компенсират недостига на квалифицирани кадри в редица модерни приложения и да покрият все по-високите им изисквания за ефективност, точност и динамика.

 

  • На изложбения форум компанията ще реализира официалната премиера на новия позициониращ модул PPD, който позволява гъвкаво и прецизно управление на пневматични хващачи и челюсти с възможности за регулиране на скоростта и силата на захващане.

 

  • Модулът отлично се комбинира с мощния универсален пневматичен хващач с удължен ход от серията PGL-plus-P и осигурява оптимално решение за взискателни среди и практически сценарии – от обслужване на машини до деликатни приложения в чисти помещения.

 

  • PGL-plus-P е първият продукт в този сегмент в света, който се предлага със сертифицираната технология GripGuard за безопасно поддържане на силата на захващане, а интегрираната IO-Link система за изчисляване на оптималните позиции на челюстите при захващане елиминира необходимостта от външни сензори.

 

 

Решения за всяко приложение

 

Посетителите на щанда на SCHUNK в изложбения център в Мюнхен ще имат възможността да се запознаят отблизо и с предимствата и приложенията в различни индустрии на революционното цялостно решение за интелигентно захващане с машинно зрение 2D Grasping Kit, предназначено за високоефективни pick-and-place операции с произволно ориентирани обекти в една равнина, например компоненти и изделия върху вибрационни маси, линии за асемблиране или товароносачи.

 

Водещ акцент в участието на компанията на automatica 2023 ще бъде и универсалният интелигентен хващач от серия EGU, проектиран с фокус върху усъвършенстваната гъвкавост и надеждност при обслужването на обработващи машини и захващането на богат асортимент от заготовки и детайли с различни форми и размери дори при тежки експлоатационни условия. Сред предимствата на устройството са удълженият ход, интегрираните функции за поддържане на захващащата сила, възможностите за свободно мрежово свързване и специалният режим StrongGrip с по-силен захват.

 

"В отсрещния ъгъл на ринга" е интелигентният хващач EGK, разработен за малки, деликатни и чупливи обекти в сферата на електрониката, медицинската и лабораторна техника или други взискателни производства. Благодарение на режима SoftGrip устройството прецизно, бързо и безопасно борави с широка гама от обекти с миниатюрни размери. И двете серии хващачи – за груби и фини приложения, се предлагат с богата гама разширителни функционални модули и специални plug-in инструменти за улеснено въвеждане в експлоатация.

 

Още акценти

 

Своя технологичен дебют на automatica 2023 ще направят и динамичните линейни директни оси от серията SLD. Профилираният релсов водач и компактният дизайн им позволяват да се справят надеждно и ефективно с високи натоварвания и гарантират дългия им сервизен живот.

 

Гостите на изложението ще имат уникалната възможност да видят в действие и новите плоски ротационни модули с директно задвижване от фамилията ERT на SCHUNK, които разполагат с електрически задържащ/спирачен механизъм и широка интерфейсна съвместимост с популярните комуникационни стандарти при измервателните системи, включително с протокола за обмен на данни в реално време HIPERFACE DSL.

 

 

 

 

 

SCHUNK Intec EOOD
Spann- und Greiftechnik
1766 Sofia
253A "Okolovrasten pat"
Four Wind Workspace
Floor 1 office 102.1
Tel.: +359 882 524 342
Mobil: +359 882 524 342
hristo.nikolov@bg.schunk.com

 

 

     
Източник: ШУНК Интек

Ключови думи: ШУНК Интек   SCHUNK   automatica   хващачи   роботи   PPD   PGL-plus-P   IO-Link   EGU   EGK   2D Grasping Kit  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...