Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

След поредно мегауспешно издание организаторите на биеналето Automate решиха да го провеждат ежегодно

26.05.2023   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Огромният интерес към тазгодишното издание на най-голямото изложение за роботика и автоматика в САЩ и едно от водещите в бранша събития в цял свят Automate, което се проведе през последните няколко дни (от 23 до 25 май) в Детройт, подтикна организаторите от американската Асоциация за усъвършенстване на автоматизацията (A3) да преосмислят графика на провеждане на събитието.

 

Технологичното шоу, което досега събираше глобалната общност в сегмента на индустриалните роботи под един покрив на всеки две години, ще се завърне с поредно издание още следващата година (6-9 май) в Чикаго и вече ще се организира всяка пролет. Отсега са известни датите и за тридневния форум през 2025 г., който ще се състои от 12 до 15 май.

 

Изложбен център, който "се пука по шевовете"

 

Като основен мотив за това важно решение организаторите посочват двете поредни мегауспешни прояви под шапката на Automate през миналата и настоящата година.

 

В дните от вторник до четвъртък тази седмица изложбеният център в Детройт едва побра повече от 750-те фирмени щанда и атрактивни демонстрационни установки, разположени на площ от над 300 хил. кв. м, както и 25-те хиляди посетители от цял свят, които се стекоха в "града на 7-те езера", за да видят последните впечатляващи новости в промишлената роботика и автоматизация.

 

Изключително високият интерес от страна на изложители и посетители дава увереност на Асоциацията, че новата ежегодна програма ще отговори по-адекватно на потребностите на глобалния бранш да представя и да се информира за най-горещите тенденции в този високотехнологичен и светкавично развиващ се сектор.

 

 

Нов график, нови възможности

 

"Автоматизацията постепенно прониква буквално във всеки аспект от живота ни. Ето защо за инженерите, разработчиците, производителите, доставчиците, системните интегратори, търговците и потребителите в този сектор е от решаващо значение да имат възможността да се съберат на едно място и да се обединят около иновациите. А Automate представя решения за всяко възможно приложение и всяка индустрия", коментират организаторите на събитието.

 

"През последните няколко издания Automate значително се разрасна по мащаб. В същото време темповете на еволюция в сферата на автоматизацията са зашеметяващи! Получавахме многобройни запитвания както от изложители, така и от посетители да зачестим проявите, за да могат да следват още по-стриктно тенденциите", допълва Джеф Бърнстейн, президент на A3.

 

Готови за 2024 г.?

 

Вече са ясни и водещите тематични акценти в предстоящото издание на технологичното шоу през 2024 г. Гостите на форума ще имат възможността да видят отблизо най-усъвършенстваните дотогава иновации в сферата на индустриалната роботика и автоматизация, машинното зрение, изкуствения интелект, управлението на движението и т. н. Традиционната конференция, която съпътства всяко издание на изложбения формат, ще включва над 150 семинара и дискусионни панела, водени от доказани глобални експерти и посветени на най-актуалните теми, предизвикателства и възможности в сектора.

 

А ето и какъв ще е графикът на останалите събития, организирани от A3, до началото на следващата година:

 

  • 25-26 юли 2023 г. – Конференция за шлифоване и финишна обработка (Минеаполис);
  • 4-5 октомври 2023 г. – Конференция за автономни мобилни роботи и логистика (Мемфис);
  • 9-11 октомври 2023 г. – Международна конференция за безопасност в роботиката (Питсбърг);
  • 10-11 октомври 2023 г. – Конференция за изкуствен интелект и интелигентна автоматизация (Питсбърг);
  • 15-17 януари 2024 г. – Бизнес форум на A3 (Орландо).

 

Във вихъра на технологиите на Automate 2023 можете да се потопите със следващото видео:

 

 

     
Източник: Роботика

Ключови думи: A3   Automate   изложение   роботика   автоматизация   машинно зрение   изкуствен интелект  

Област: A3  

е-книга Дигитални производствени иновации
Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от Събитията
е-книга Дигитални производствени иновации

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...