Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Подразделението за промишлена роботика на Google обяви първия си индустриален партньор

09.06.2023   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Щатската компания в сферата на промишлената роботика Intrinsic, дъщерна на мултинационалния технологичен конгломерат Alphabet, анонсира първия си индустриален партньор – италианския производител на системи за автоматизация и роботизация в автомобилостроенето Comau.

Холдингът Alphabet, който беше основан при преструктурирането на Google през 2015 г., официално функционира като компания майка на Google и е юридическото лице, чрез което софтуерната и интернет корпорация оперира на стоковите пазари.

 

По пътя към интелигентната и достъпна индустриална роботика

 

Google (чрез подразделението си Intrinsic) и Comau ще си сътрудничат във физическото тестване и валидиране на иновативната уеб базирана платформа за разработка на роботизирани решения Flowstate. Чрез развойната среда италианската компания наскоро е разработила модулна система за асемблиране на т. нар. супермодули за хибридни plug-in автомобили.

 

От Intrinsic се стремят да усъвършенстват и наложат Flowstate като цялостно, достъпно и интуитивно за използване решение за проектиране и разработване на роботизирани системи за различни индустрии.

 

"Целта ни е да помогнем на инженерите и специалистите в сферата на роботиката днес и в бъдеще да погледнат "с нови очи" на процесите по разработка чрез силата на софтуерните инструменти, изкуствения интелект, обектно-ориентираното и визуално програмиране. Стараем се да направим усъвършенстваните роботизирани и AI базирани решения лесни за работа, включително и за фирмите и професионалистите, които нямат квалификация и предишен опит точно в тази област", коментират от Intrinsic.

 

 

Тестова програма

 

За целта през месец юли т. г. компанията стартира двумесечна програма за тестване на платформата Flowstate, която понастоящем е в бета версия.

 

  • Крайната цел е завършената развойна среда да бъде на разположение на целия кохорт ангажирани с усъвършенстването й разработчици и фирми.

 

  • Бета тестърите, които вземат участие в програмата, ще получат ранен достъп до решението и ще могат да предоставят своята обратна връзка с опит, впечатления, забележки и препоръки за по-нататъшното му развитие. Ще бъде необходимо те да отделят по 2-3 часа седмично за период от 8 седмици, като с това ще подпомогнат прехода на индустрията към софтуерно и AI базираната роботика на бъдещето, подчертават от Intrinsic.

 

  • Участниците в тестването ще имат възможност чрез платформата отдалечено да проектират, конфигурират и управляват реални работни клетки, както и да симулират, прилагат и изпробват различни приложения и практически сценарии. Повече относно възможностите за включване в тестовата програма можете да научите тук.

 

Универсална оперативна съвместимост

 

Приоритет при разработката на Flowstate е универсалната оперативна съвместимост, която улеснява разработчиците при създаването на гъвкави и персонализирани решения с роботи, софтуер, периферия, аксесоари и други хардуерни компоненти от различни производители и доставчици, поясняват от подразделението на Google. "Така ще ускорим създаването на огромен арсенал от нови и иновативни роботизирани решения за индустрията и внедряването им в реална работна среда.

 

На водещото международно изложение за роботика и интелигентна автоматизация automatica в Мюнхен тази година от Intrinsic ще демонстрират актуалното ниво на разработка на платформата на фирмения си щанд (301 в зала B4) и ще представят в детайли партньорската си екосистема в сферата на индустриалната роботизация.

 

Още детайли за партньорството и иновативната технология ще научите от следното видео:

 

 

     
Източник: Instrinsic; снимки: Intrinsic, Dreamstime

Ключови думи: Intrinsic   Google   Aplhabet   Comau   Flowstate   индустриални роботи   роботика   роботизация   роботизирани клетки   automatica  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиБизнесКариериСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...