Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Безплатен уебинар по проекта VOJEXT ще акцентира върху ползите от внедряване на коботи в МСП

23.06.2023   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

На 28 юни т. г. от 15:00 ч. българско време ще се проведе безплатно виртуално обучение във връзка с европейския проект за когнитивна роботика VOJEXT, изпълняван по линия на програма "Хоризонт 2020", съобщиха от Българската търговско-промишлена палата (БТПП), която участва в инициативата като координатор на информационните и комуникационните дейности.

 

Уебинарът ще акцентира върху ползите от внедряването на мобилни колаборативни роботи в индустрията и в частност в малките и средни предприятия, които са ангажирани с производствена дейност и строителство. Работният език на събитието е английски, а модератори ще бъдат представители на Политехническия университет в Мадрид, който е водещ координатор на международния проект.

 

Акцентите в програмата

 

Програмата на онлайн форума ще включва представяне на разработената в рамките на проекта кибер-физична система за управление на роботизиран манипулатор, както и множеството приложения на системата в различни промишлени сектори. Специален фокус ще бъде поставен върху ключовите аспекти при интегрирането на интелигентни и колаборативни роботизирани решения в производствените компании.

 

 

Предвидена е демонстрация на възможностите на кобота да разпознава лица и обекти в работната среда. Сред темите на обучението ще бъдат още безопасността при работа с технологичното решение, както и спецификите на взаимодействието между кобота и работниците.

 

Виртуалният семинар ще отговори на въпроса как се постигат:

 

  • Високо ниво на контрол и познания в сферата на мобилните колаборативни роботи;
  • Ефективно управление на робота и персонализиране на приложенията за захващане;
  • Успешно разпознаване на детайли от производствената среда, предмети и хора;
  • Оптимална безопасност и адекватно взаимодействие при колаборативен режим на работа.

Във форума ще се включат и експерти от Индустриалния изследователски институт за автоматизация и измервания в Полша, Италианския технологичен институт, Robotnik Automation, Tree Technology и др., участвали в разработката на иновацията, които в края на уебинара ще отговарят на въпросите на аудиторията.

 

За участие в обучението можете да се регистрирате тук.

 

От БТПП уточняват, че в следващите месеци са предвидени още семинари с подобна тематика по линия на проекта, които ще дискутират различни аспекти на технологията и нейните приложения.

 

Повече за проекта

 

Инициативата VOJEXT (Value Of Joint EXperimentation in digital Technologies for manufacturing and construction) обединява 19 партньорски организации от 11 държави – България, Германия, Ирландия, Испания, Италия, Нидерландия, Обединеното кралство, Полша, Турция, Унгария и Франция.

 

Целта на проекта е да повиши информираността на предприятията в Европа относно предимствата от интегрирането на интелигентни (когнитивни или познавателни) роботи в производството, както и да разшири по брой и тип на приложенията реалните внедрявания на такива системи в индустрията.

 

Още информация за VOJEXT можете да намерите на официалния уебсайт на проекта.

 

     
Източник: БТПП

Ключови думи: VOJEXT   кобот   колаборативен робот   мобилен робот   роботизиран манипулатор   когнитивна роботика   БТПП   МСП  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...