Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

KUKA демонстрира как еволюира индустриалната роботика на automatica 2023

Под юбилейното мото по повод 125-годишнината на компанията т. г. "Продължавай да се движиш" ("Keep on Moving") KUKA представи последните иновации в портфолиото си от промишлени роботи и коботи на водещото световно изложение за роботика и интелигентна автоматизация automatica от 27 до 30 юни в Мюнхен.

Немският производител демонстрира нагледно пред хилядите посетители на международния форум как еволюира индустриалната роботика и как роботизираните системи и най-иновативните технологични концепции оставят своя траен отпечатък в иначе динамично променящия се съвременен свят.

 

Решения за устойчиво производство

 

"Постигането на бизнес устойчивост е сред най-важните задачи в съвремието ни. Енергийноефективните роботи и системите, задвижвани от икономични DC технологии, ни дават ключово предимство. С най-новите модели от фамилията KR QUANTEC клиентите ни могат да реализират до 60% енергийни икономии в сравнение с произвежданата до 2010 г. серия роботи 2000.

 

Сега развиваме портфолио с приложения отвъд автомобилостроенето. С коботите и дигиталните услуги роботиката става много по-интуитивна и достъпна за всеки, а automatica е перфектната платформа за нас да представим последните си достижения пред подходящата аудитория", коментира Вилфред Еберхард, главен маркетинг директор на KUKA.

 

Акценти в експозицията

 

Сред акцентите в участието на компанията на технологичното шоу, която включваше цялостно дигитализирано потребителско преживяване, бяха конфигуратор за роботи, платформа за онлайн поръчки, производствена линия за батерии и пълната гама коботи LBR iisy. С тях от KUKA отговориха на трите основни теми на панаира тази година – цифровизация и изкуствен интелект, устойчиво производство и бъдещето на работните места в индустрията.

 

Огромен интерес сред посетителите и гостите на щанда на немския производител предизвика огромният дигитален екран под формата на купол KUKA Dome с диаметър 10 м, който в рамките на минута и половина правеше обзор на всички иновации на фокус във фирмената експозиция.

 

 

"Роботи за хората" с LBR iisy и iiQKA.OS

 

По време на четирите изложбени дни от компанията насочиха вниманието и към решенията за малки и средни предприятия, които оптимизират операциите и повишават ефективността.

 

Комбинацията от кобота LBR iisy и операционната екосистема iiQKA.OS дебютира именно на automatica преди точно 12 месеца. Оттогава продуктовата фамилия на колаборативните роботи на KUKA значително се разшири, а на тазгодишното изложение компанията представи богато разнообразие от модели с товароносимост от 3 до 15 кг под мотото "Роботи за хората".

 

Посетителите имаха възможност да ги изпробват и програмират сами на място на щанда на KUKA, както и да видят тестови демонстрации на работата на LBR iisy в различни приложения, например в електронното производство. Своя дебют по време на панаира направи и мобилният кобот KMR iisy.

 

Активно участие в паралелната програма на форума

 

На форума се състоя и връчването на престижната награда за иновации на KUKA Innovation Award. Отличието и парично възнаграждение в размер на 20 хил. евро тази година бяха връчени на италиански екип с иновативен метод за програмиране на колаборативни приложения.

 

Част от обширната съпътстваща програма на automatica 2023 бяха и множество събития с участието на представители на KUKA. В панел на тема "Коботите в текстилната индустрия" се включиха главният изпълнителен директор на KUKA Systems EMEA Джералд Мийс и Роберт Корт.

 

Йоахим Дьонер, председател на подразделението за производство на батерии към VDMA и старши директор "Глобални продажби" към бизнес звеното за батерийни технологии на KUKA Systems, взе участие в традиционния дискусионен форум на изложението с лекция на тема "Автоматизация при рециклирането на батерии".

 

 

 

 

СПЕЙСКАД ООД
Казанлък 6100
Ул. Стара река 2, офис 310
Тел: 02 9033999
Email: info@spacecad.bg
Web: www.spacecad.bg 

     
Източник: Спейскад

Ключови думи: Спейскад   Spacecad   KUKA   индустриални роботи   коботи   колаборативни роботи   KMR iisy   LBR iisy   iiQKA.OS   KR QUANTEC  

Област: Роботика  

е-книга Дигитални производствени иновации
Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ
е-книга Дигитални производствени иновации

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...