Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Как се развива България в дигиталната ера ще разгледа петото издание на Robotics Strategy Forum

28.07.2023   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

В очакване сме на петото издание на едно от най-мащабните събития в сферата на роботиката, автоматизацията и автономните технологии у нас – Robotics Strategy Forum (RSF).

 

И докато усилено тече подготовката за тазгодишната проява, на която издателство TLL Media по традиция е медиен партньор, организаторите от Професионалната асоциация по роботика, автоматизация и иновации (PARAi) разкриха някои ключови детайли относно предстоящия форум.

 

Кога и къде ще се проведе RSF 2023?

 

Датата е 19 септември, мястото - София Тех Парк. Следвайки водещата тема тази година "България в дигиталната ера: AI, автоматизация и роботика", RSF 2023 за пореден път ще открои водещите тенденции в родното производство и ще ги демонстрира чрез експозициите на над 40 иновативни компании в специалната изложбена зона.

 

Платформата отново ще създаде условия за изграждане на ценни бизнес партньорства в сектора и запознае аудиторията с някои от най-обещаващите млади таланти в полезрението си.

 

"Присъединете се към нас за еднодневно събитие, на което ще може да видите български компании в сферата на роботиката, автоматизацията, умното производство и промишлените технологии. На RSF 2023 ще може да срещнете мениджъри, инженери, предприемачи, общественици, ученици, студенти и много млади ентусиасти в сферата на технологиите", разказват организаторите.

 

В отминалите си издания от 2019 до 2022 г. форумът акцентира върху редица важни теми във връзка с развитието на високотехнологичния сектор – еволюцията на българската екосистема, ефектът на пандемията върху роботиката и региона на Централна и Източна Европа, недостига на чипове и батерии, перспективните пред следващото поколение инженерни таланти у нас и др.

 

Кои са тематичните акценти тази година?

 

  • Какви са предизвикателствата за киберсигурността в българските фабрики и IIoT устройства?
  • Какви възможности за оптимизация на ресурсите и подобряване на ефективността в индустрията създава изкуственият интелект?
  • Какви умения за бъдещето е необходимо да създаде образователната система?

На тези и още много актуални въпроси, свързани с развитието на българската високотехнологична екосистема, си поставят за цел да отговорят от PARAi заедно с експертите, които ще вземат участие в тематичните панели на форума.

 

 

Сред лекторите и журито на събитието с водещ Георги Ненов (от популярния подкаст "Свръхчовекът") се очаква да бъдат: Йонко Чуклев и Кристиян Михайлов от PARAi, Бойко Таков от ИАНМСП, Виолета Недева от Америка за България, Георги Грозданов от FESTO, Калоян Георгиев от Schneider Electric, Нина Бояджиева от Strypes, Петър Статев от София Тех Парк, Петър Шарков от Училищна Телерик Академия, Пламен Мандаджиев от Diamatix, Светослав Василев от Siviko и др. Пълният списък с участници в дискусиите, както и подробната програма на форума предстои да бъдат обявени.

 

Младите таланти на фокус

 

По време на Robotics Strategy Forum 2023 ще станем свидетели и на атрактивни презентации на десетте проекта, които развива във втория си сезон друга от успешните инициативи на PARAi – инкубаторът по роботика. 10 екипа, съставени от ученици и студенти, ще демонстрират иновативните си идеи с приложение в бизнеса и индустрията, които участват в надпреварата за 5 хил. лв. и подкрепа за реализацията им на практика.

 

     
Източник: PARAi

Ключови думи: Robotics Strategy Forum   PARAi   PARA Robotics Incubator   роботика   автоматизация   изкуствен интелект   AI   автономни технологии  

Област: Роботика  

е-книга Дигитални производствени иновации
Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от Събитията
е-книга Дигитални производствени иновации

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...