Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Усъвършенствана версия на софтуера SprutCAM X Robot излиза през септември

Нова версия на популярния софтуер на SprutCAM Tech за програмиране и управление на металообработващи машини и роботи – SprutCAM X 17 и SprutCAM X Robot 17, предстои да излезе на пазара този септември, съобщиха специално за Robotics-Bulgaria.com от фирма BG Robots, официален представител на компанията у нас.

 

Анонсът на дългоочакваните новости в популярната платформа се състоя по време на първата световна конференция във фирмената история в Лимасол, Кипър, през юни т. г. Подобренията обхващат всички аспекти на продукта, включително потребителски интерфейс, дизайн, функционален инструментариум и др. Добавени са възможности за улеснено оптимизиране на често използвани процеси, а наред с усъвършенстваните съществуващи приложения са въведени и много нови в екосистемата на SprutCAM X.

 

Еволюцията продължава

 

"Еволюцията на SprutCAM X продължава. Опростеният интерфейс е по-добър? Това звучи лесно изпълнимо на практика, но се превръща в истинско предизвикателство, когато говорим за CAM система с хиляди функции. От години влагаме усилия в това да поддържаме потребителския интерфейс на платформата максимално изчистен. Напоследък се насочваме към това да го направим и по-естествен и естетически възприемлив за човешкото око.

 

В предишната версия заложихме изцяло нова цветова схема, вдъхновена от природата. Промените в SprutCAM X 17 са от еволюционен характер – подобрихме баланса на тези цветове, за да осигуряват комфорт на оператора дори при дълги работни сесии. Наблегнахме и на това да унифицираме интерфейсните елементи и в различните подпрозорци", разказват от компанията.

 

Новите възможности

 

Създателите й обещават, че това ще е най-мощната, бърза и функционално богата версия на SprutCAM X досега. Част от водещите й предимства според анонса на SprutCAM Tech са:

  • Цялостно оптимизиран – изчистен и опростен дизайн;
  • Интерактивни умни подсказки за бързо навигиране из менюто;
  • Концентриране на всички необходими визуални елементи в един прозорец;
  • Възможности за работа в непрекъснат режим;
  • Подобрена ефективност на работния процес в съчетание с по-голямо удобство, безопасност и технологии от последно поколение.

 

Олекотеният и интуитивен интерфейс и адаптивната технология за програмиране правят SprutCAM X 17 изключително лесен за разучаване и използване, подчертават от компанията. А ето и някои от конкретните ключови подобрения в последната версия на платформата:

 

  • Възможност за едновременна/паралелна работа по множество проекти – с акцент върху подобряване на времевата ефективност и улесненото прилагане на подобни подходи в различни работни задачи;
  • Функция за съхраняване на данните и прогреса към различни моменти в реално време чрез Snapshot записи – за по-голяма сигурност при сложни и дълги задачи и бързо връщане към желан етап на проекта;
  • Функция за генериране на файлове за конфигуриране на машини – за лесен и бърз трансфер на данните от дигитални близнаци на физическо оборудване, настройки и инструменти посредством готови шаблони;
  • Функция за доклади – за незабавно генериране на детайлни справки по избрани критерии в комбинация с висококачествени изображения за илюстриране;
  • Éncy – виртуалният асистент с изкуствен интелект на SprutCAM X, който е пионерска иновация на компанията в сферата на CAM софтуера.

Подобрения в съществуващите функции

 

"Що се отнася до съществуващите функции, при усъвършенстването им се водехме от резултатите от потребителските статистики за използването на платформата. Програмистите на роботи и машини с ЦПУ сега ще могат да се възползват от множество по-ефективни инструменти за управление на 3-осни и 5-осни системи, допълнителни оси, визуален контрол на машинни параметри посредством карта и др.

 

Част от пакета на новата версия са и някои усъвършенствани функционални модули и приложения, включително вграден параметричен CAD модул, генератора за дигитални близнаци на роботизирани клетки и CNC машини MachineMaker, обновена библиотека за съхранение на проекти с облачна функционалност и др.", разкриват още от SprutCAM Tech.

 

     
Източник: BG Robots

Ключови думи: BG Robots   SprutCAM Tech   SprutCAM X   SprutCAM X Robot   програмиране на роботи   конфигуриране   управление   ЦПУ   CNC   металообработващи машини  

Област: Роботика  

е-книга Дигитални производствени иновации
Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от Технологии
е-книга Дигитални производствени иновации

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...