Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

ABB разшири портфолиото си за логистиката с иновативно решение с изкуствен интелект

ABB Robotics обяви излизането на пазара на специализирано цялостно решение за логистичния сектор и сегмента на електронната търговия, базирано на изкуствен интелект (AI) и машинно зрение.

 

Системата Robotic Item Picker е предназначена прецизно да идентифицира и захваща различни компоненти и изделия в динамични и неструктурирани среди, например в складови и логистични центрове, съобщиха специално за Robotics-Bulgaria.com от българското бизнес направление "Роботика и дискретна автоматизация" на компанията.

 

Предимства

 

"Технологията се отличава с изключително висока точност (над 99,5%) и ненадмината скорост – способна е да обработи до 1400 несортирани разнородни обекта за час. Сред предимствата на това предварително конфигурирано и тествано решение е и лесната и бърза интеграция", допълват от ABB.

 

"Бумът на електронната търговия, променливото пазарно търсене и глобалният дефицит на кадри изискват гъвкави решения за автоматизация, които да гарантират бързина, качество и ефективност при изпълнението на поръчки и дистрибуцията.

 

С възможностите си да се самообучава и интуитивно да се адаптира към непрекъснато изменящите се среди в складовите стопанства, новата ни AI базирана система е създадена с цел да помогне на бизнеса да преодолее тези предизвикателства и да си осигури необходимата устойчивост", коментира Даниел Наваро, управляващ директор на глобалните подразделения "Потребителски сегменти" и "Сервизна роботика" на ABB Robotics.

 

Конфигурация

 

Robotic Item Picker се състои от индустриален робот ABB, вакуумен хващач и патентован фирмен софтуер за машинно зрение. Комбинацията е проектирана така, че напълно да автоматизира комплексни pick-and-place приложения и да манипулира ефективно и безпроблемно с богат асортимент от различни обекти.

 

С помощта на интегрираните технологии за изкуствен интелект и машинно зрение решението изчислява оптималните точки за захващане на всеки обект преди вендузите на вакуумния хващач да го повдигнат и поставят в съответния контейнер. Системата не се нуждае от операторски надзор или предварително подадена информация за продуктите, с които й предстои да борави, включително кубовидни и цилидрични тела, пакети, кашони, полиетиленови торбички, блистери и т. н.

 

 

Модулът Robotic Item Picker може да бъде инсталиран към моделите IRB 1200, IRB 1300 и IRB 2600 на ABB. С товароносимост 3 кг и работен обсег до 1,65 м, системата предлага високата гъвкавост, необходима за покриване на изискванията на широк кръг от приложения в сферата на сортирането и изпълнението на поръчки (фулфилмънт услугите).

 

Сред предимствата на системата са възможностите за свеждане до минимум на усилията във връзка с инженеринга при внедряване, както и с ускоряване на процеса по пазарна реализация на продуктите чрез бързо и лесно интегриране в съществуващи логистични платформи за автоматизирано съхранение и локализиране на складови единици, като трансманипулатори, контейнерни системи и др.

 

"Item Picker се управлява чрез лесен за използване приложен софтуер, който безпроблемно интегрира всички елементи на системата и взаимодейства с периферното оборудване. Това позволява на потребители и партньори свободно да добавят различни компоненти и функционални модули. Предлагаме и широка гама услуги за цялото пакетно решение, включително сервизни споразумения, онлайн обучение, прогнозна поддръжка и техническо обслужване онлайн", допълват от ABB.

 

Повече за Robotic Item Picker ще научите от видеото тук.

 

 

     
Източник: ABB

Ключови думи: ABB   АББ България   Robotic Item Picker   изкуствен интелект   AI   машинно зрение   логистика   електронна търговия  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от Технологии

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...