Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Първото издание на наградите Robotics & Automation Awards все още набира кандидати

Броени дни остават до крайния срок за кандидатстване в новия технологичен конкурс за иновации в областта на роботиката и автоматизацията – наградите Robotics & Automation Awards. Желаещите да се включат в премиерното издание на международната надпревара могат да го сторят до 21 август тук.

 

Конкурсът е организиран от авторитетното британско списание Robotics & Automation Magazine като част от съпътстващата програма на водещото изложение в този сектор в обединеното кралство.

 

Категории и изисквания

 

С амбиция да се превърнат в едни от най-престижните призове в индустрията, наградите Robotics & Automation ще се връчват в цели 25 категории, които покриват голяма част от ключовите сегменти в сферата на роботиката и автоматизацията.

 

Сред тях са: коботи, индустриални роботи и решения за производството, Industry 4.0 приложения, складови системи, оборудване за екстремни среди, научноизследователска дейност, изкуствен интелект, решения за ХВП, дронове, опаковъчна автоматизация, почистващи и дезинфекциращи роботи, системи за здравеопазването, търговията, строителството, транспорта, земеделието, отбраната, авиокосмическата индустрия и др.

 

Със специални отличия организаторите ще откроят най-обещаващата млада или малка компания, най-впечатляващия млад иноватор на годината, най-вдъхновяващото решение от следващо поколение, както и най-новаторския научноизследователски проект или съоръжение. Всяка категория има специфични изисквания за кандидатстване, като в някои от тях компаниите могат да се включат единствено при условие, че се регистрират с партньор – краен клиент, с когото са работили през последните 2 години.

 

 

Кой може да участва?

 

В състезанието могат да участват както британски, така и международни фирми с различни сфери на дейност и по цялата верига на стойността, включително:

 

  • Производители на оригинално оборудване;
  • Системни интегратори;
  • Търговци, доставчици и дистрибутори на продукти, компоненти, услуги и цялостни решения;
  • Крайни клиенти;
  • Индивидуални разработчици или екипи, ангажирани към момента или с предишен академичен опит в областта на роботиката и автоматизацията.

През септември т. г. експертно жури от над 20 глобални специалисти в сектора ще оценява технологиите на база няколко ключови критерия: качествен принос на решението, значимост на иновацията за индустрията, степен на конкурентно предимство, което проектът осигурява на разработчиците си, дълбочина на приложенията, очаквани бизнес ползи, възможности за колаборация с партньори и др.

 

Победителите ще бъдат обявени на официална церемония в Лондон на 31 октомври. Финалистите, които ще имат възможността да представят на живо иновациите си пред съдиите, ще трябва да демонстрират страст и ентусиазъм, отдаденост към управлението на проекта, ефективност на комуникацията с корпоративната структура, която представляват, както и доказателства за резултатите от реализацията и практическите ползи от нея, уточняват организаторите.

 

     
Източник: Robotics & Automation Awards; снимки: Dreamstime

Ключови думи: Награди   роботика   автоматизация   Robotics & Automation   конкурс   иновации   Industry 4.0  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от Технологии

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...