Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Robotics Strategy Forum 2023 с богата експо зона и в изцяло физически формат

23.08.2023   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

В изцяло присъствен формат ще се проведе тазгодишният Robotics Strategy Forum (RSF), съобщиха организаторите от Професионалната асоциация по роботика, автоматизация и иновации (PARAi). Събитието ще се състои на 19 септември т. г. в зала "Джон Атансов" на София Тех Парк.

 

"Събираме всички фенове на иновациите, технологиите и индустрията, за да отбележим изцяло физически петото издание на Robotics Strategy Forum. Тази година разделихме събитието на 2 части: 40 щанда с различни видове роботи, проекти от втори сезон на PARA Robotics Incubator, както и представители на София Тех Парк ще Ви очакват в експо зоната. Над 20 панелисти ще предоставят данни за индустрията, българската икономика и иновациите у нас през целия ден", разкриват от Асоциацията.

 

TLL Media партнира на форума с три от специализираните си канали – първия и единствен към момента уеб портал за индустриална роботика в страната Robotics-Bulgaria.com, порталът на българската индустрия IndustryInfo.bg и емблематичното за издателството сп. Инженеринг ревю. По традиция екипът ни ще вземе участие в събитието и със свой щанд.

 

 

Широка подкрепа от бранша и институциите

 

Robotics Strategy Forum 2023 ще се проведе със съдействието на Festo, Schenider Electric, FANUC България, Strypes Group, Giga Automata и Mnemonica.

 

Сред институционалните партньори на проявата са Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП), София Тех Парк, платформата Innovative Sofia, Американската търговска камара в България, Фондация "Америка за България", българската предприемаческа асоциация BESCO, Българска стопанска камара (БСК), Клъстер "Мехатроника и автоматизация", Българска асоциация на електротехниката и електрониката (БАСЕЛ), Фондация „Приложни изследвания и комуникации“ и Enterprise Europe Network.

 

Акценти в програмата

 

Програмата на форума ще включва и атрактивни демонстрации на десетте проекта, които развива вторият сезон на инкубатора по роботика на PARAi. Част от иновациите са:

  • Автономният робот със слънчево захранване за почистване на соларни панели Solar Reviver;
  • Интерактивната ръкавица за виртуална, добавена реалност и/или взаимодействие между човек и машина AlMv2;
  • Модулната четирикрака роботизирана платформа на Budget Dynamics;
  • Събиращият информация за земеделската продукция дрон с платформа с машинно обучение за обработка на данните Agroricadrone;
  • Дронът за автоматизирано отдалечено охраняване на земеделска земя SafeLand и др.

 

Своето участие като лектори в рамките на панелната програма на RSF 2023 са потвърдили редица експерти от различни компании, организации и институции, свързани със сектора на високите технологии.

 

По някои от най-актуалните теми в областта на индустрията, икономиката и иновациите у нас ще се изкажат: Бойко Таков от ИАНМСП, Виолета Недева от Америка за България, Вихрен Славчев от Mnemonica, Георги Грозданов от Festo, Димитър Карамихалев от Automatix, Ева Саева от Cyen, Калоян Георгиев от Schneider Electric, Митко Василев от Alfastar Ventures, Михаил Стойнов от Министерство на електронното управление, Нина Бояджиева от Strypes, Петър Статев от София Тех Парк, Петър Шарков от Училищна Телерик Академия, Пламен Мандаджиев от Diamatix и Светослав Василев от Siviko.

 

Oще подробности около предстоящия форум очаквайте скоро на Robotics-Bulgaria.com!

 

Снимки: TLL Media, PARAi, Dreamstime
 

     
Източник: PARAi

Ключови думи: PARAi   RSF   Robotics Strategy Forum   роботика   автоматизация   иновации   TLL Media  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...