Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Специална демонстрационна зона за коботи ще можем да видим на ЕМО Hannover тази година

01.09.2023   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Как последните иновации при коботите могат да модернизират индустриалното производство ще научат посетителите на специално обособената отворена зона за колаборативни роботизирани решения Open Space Cobot Solutions Area в рамките на предстоящото изложение EMO в Хановер.

 

Автоматизацията и роботизацията по традиция са сред основните теми на водещия глобален технологичен форум, който тази година ще се проведе от 18 до 23 септември. Организаторите очакват над 1800 изложители, като мнозина сред тях са заявили експозиции в сферата на коботите и споделените между робот оператор индустриални приложения.

 

Изложбените компании ще могат да демонстрират своите водещи акценти в сегмента не само на своите фирмени павилиони и на колективния щанд на зоната, но и във форума за иновации в зала 9 (G32). Пълната програма можете да видите тук.

 

Революцията на коботите

 

"Автоматизацията е сред горещите теми през последните години, като в началото мотивите бяха свързани основно с финансовите ползи за предприятията, а днес – и с възможностите за компенсиране на дефицита на квалифицирани кадри, несигурността във веригите на доставки, както и нарастващите изисквания по отношение на устойчивостта. При всички случаи регистрираме рекордни нива при инсталациите на коботи, като над 570 000 нови системи са били внедрени в производствата по света само през миналата година", коментира д-р Вилфред Шефер, изпълнителен директор на Германската асоциация на машиностроителната индустрия VDW, която организира изложението EMO.

 

Компаниите във всички индустрии инвестират сериозно в автоматизация, за да запазят своята производителност и конкурентоспособност, но също така и да повишат устойчивостта и гъвкавостта си. Автоматизираните процеси им позволяват да посрещнат и по-ефективно нарастващото търсене, обосновават мотивите си да обособят специална зона за автоматизация чрез коботи организаторите.

 

 

"Колаборативните индустриални роботи представляват специална пазарна ниша, в която търсенето също нараства значително. Днешният пазар предлага широка гама от коботи с по-дълбок обсег, които са в състояние да се справят и с по-големи полезни товари. Цели бизнес екосистеми сега се развиват около колаборативните промишлени системи. Те включват не само самия робот, но и съвместими plug-and-play аксесоари, като например захващащи устройства, системи за машинно зрение и обработка на изображения, технологии за измерване, софтуер, електроника, захранващи блокове и дори онлайн приложения", допълва Шефер.

 

Решения на кои компании ще наблюдаваме в действие?

 

Бързата популяризация на коботите в индустрията ще бъде логично отразена и чрез специалната зона в изложбения и конгресен център в Хановер. Деветте компании изложители на съвместния щанд – Elite Robots, FANUC, Hannweber, Ifsys, Kassow Robots, KUKA, Lorch, Robco и Sick, ще демонстрират най-актуалните си оферти за предприятията. На фокус ще бъдат например решения с изкуствен интелект за мобилни роботи и приложения за добавена реалност.

 

"Kлючов фактор за възхода на коботите е това, че лесни и интуитивни за препрограмиране, дори когато изискванията се променят. Сред примерите е KUKA, която представя гъвкав и лесен за използване кобот. Посетителите ще могат да се уверят в това сами, като задействат собственоръчно програмируемият модул на демонстрационния модел. Водещата ни цел е да направим програмирането и управлението на коботите толкова лесни, колкото на един стандартен потребителски смартфон", добавя Бенджамин Волтман, маркетинг мениджър в KUKA.
 

     
Източник: EMO; снимки: Dreamstime

Ключови думи: EMO Hannover   EMO   коботи   колаборативни роботи   KUKA   FANUC   VDW   индустриални роботи  

Област: Роботика  

е-книга Дигитални производствени иновации
Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от Събитията
е-книга Дигитални производствени иновации

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...