Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Kолаборативните приложения в производството на батерии и електроника – тема на уебинар по проекта VOJEXT

07.09.2023   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

На 20 септември т. г. от 12:00 до 13:00 ч. българско време ще се проведе специализиран онлайн уъркшоп на тема "Гъвкаво интегриране на колаборативни приложения в производството на батерии и електроника".

 

Уебинарът се организира по линия на европейския проект с българско участие VOJEXT (Value Of Joint EXperimentation in digital Technologies for manufacturing and construction), който поставя фокус върху развитието на когнитивната, мобилната роботика и колаборацията между хора и роботизирани системи в малките и средни предприятия от производствения и строителния сектор на Стария континент.

 

За кого е предназначен уъркшопът?

 

Виртуалният семинар е част от серия тематични събития в рамките на финансираната по програма "Хоризонт 2020" инициатива и ще даде на участниците ценни насоки относно внедряването и ползите от мобилните роботи и коботите в заводите за батерии и електронни устройства.

 

Онлайн обучението е насочено към европейски компании от сегмента на малкия и средния бизнес, които имат желание да научат повече относно това как да се възползват от множеството предимства, които следващото поколение когнитивни роботи би могло да осигури на интелигентните индустрии и производства.

 

За безплатно участие в събитието можете да се регистрирате тук.

 

"Независимо дали планирате да подмените конвенционалните си индустриални роботи с мобилни системи или имате интерес към възможностите на колаборативните конфигурации в различни промишлени приложения, серията ни от виртуални уъркшопи ще Ви помогне да реализирате идеите си и да намерите оптималното решение за потребностите на Вашия бизнес", коментират организаторите.

 

Ноу-хау за целия кръг от приложения

 

Планирано е да се проведе по един специализиран уебинар за всяка пилотна инициатива в рамките на проекта VOJEXT с акцент върху практическите приложения на мобилните и колаборативните роботи в разнообразни индустриални сценарии в МСП. Аудиторията ще има възможността да се запознае отблизо с техническите аспекти на тези категории роботи, предизвикателствата и проблемите, които разрешават и уникалните им преимущества пред традиционните системи.

 

Лекторските презентации ще бъдат придружавани и от полезни демонстрации на живо на дискутираните технологии. Партньорите по проекта ще представят иновациите си по следните опорни точки:

 

  • Запознаване на публиката с конкретния практически казус и компанията домакин;
  • Технически аспекти на приложението;
  • Предизвикателства и постижения.

Ново поколение коботи в европейските МСП

 

Партньори в инициативата VOJEXT са технологични центрове, университети, търговски палати, индустриални клъстери и иновативни компании от общо 11 държави, включително България, Германия, Ирландия, Испания, Италия, Нидерландия, Обединеното кралство, Полша, Турция, Унгария и Франция, а Българската търговско-промишлена палата (БТПП) изпълнява ролята на координатор на комуникационните и информационните дейности.

 

Проектът има за цел да внедри ново поколение умни коботи в европейските предприятия, както и да наложи лесна за разбиране и използване и ориентирана към потребителите технологична рамка в сферата на колаборативната и познавателна роботика.

 

Освен практически насочено към конкретния производствен сектор обучение, първата от серията специалнизирани виртуални работилници ще включва и обстойно въведение в основните сфери на приложение на интелигентните мобилни и колаборативни системи, допълват организаторите.

 

Повече за целите на проекта ще научите тук:

 

 

     
Източник: VOJEXT

Ключови думи: VOJEXT   когнитивна роботика   колаборативни роботи   коботи   мобилни роботи   МСП   производство на батерии   електронно производство  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...