Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

АТРИ Роботикс демонстрира иновации при коботите и SCARA роботите на Yaskawa на MachTech&InnoTech 2023

12.10.2023   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Фирма АТРИ Роботикс и тази година отчете като изключително успешно участието си във водещото за страната ни изложение за индустриални машини и технологии MachTech&InnoTech, което изпълни с широка гама иновации и множество посетители залите на Интер Експо Център от 3 до 6 октомври.

"Фирмата ни е сред традиционните изложители на технологичния форум, като всяка година акцентираме върху последните новости от ключовите ни партньори – пионерите и лидери в индустриалната роботика от японската компания Yaskawa и доказания шведски производител и интегратор на предпазни огради и съоръжения за роботизирани системи и производствени линии Axelent", споделиха специално за Robotics-Bulgaria.com от българската компания.

 

Водещите акценти в експозицията

 

Гостите на щанда на АТРИ Роботикс (A16 в Зала 3 на ИЕЦ) имаха възможността да видят в действие и да се запознаят отблизо с предимствата на ключовия модел 4-осен SCARA робот SG650 на Yaskawa.

 

"Бърз, прецизен и високопроизводителен, с товароносимост до 6 кг и работен обсег в радиус от 650 мм, SG650 е отлично решение за повишаване на ефективността в приложения, включващи манипулирането с малки компоненти и изделия в индустрията, например асемблиране и сортиране. Сред преимуществата му са високата повторяемост, компактният дизайн, както и възможностите за изключително лесна интеграция в съществуващи приложения", разказа управителят на фирмата Александър Костадинов.

 

Друг акцент на фирмения павилион в рамките на изложението беше мощният и гъвкав кобот HC10DTP от гамата Motoman на Yaskawa. "С полезен товар от 10 кг и ефективен работен обсег 1200 мм, моделът намира широко приложение в съвременната индустрия.

 

Високата му степен на защита IP67, високотехнологичното хигиенно покритие и специалният клас греси, одобрени за използване в контакт с храни, го правят перфектен избор не само за агресивни промишлени среди, но и за все по-динамично развиващия се хранително-вкусов сектор", допълни Мартина Стайнова, мениджър проекти в АТРИ Роботикс.

 

 

Тя подчерта, че друг изключително търсен модел е коботът Motoman HC20DT, който отново се отличава с хигиенен дизайн, санитарен клас грес и устойчивост на сурови работни условия, като товароносимостта му е 20 кг, а работният обсег – 1700 мм. Сред ключовите му приложения е обслужването на металообработващи машини, където колаборативният робот често влиза безпроблемно в досег със смазочно-охлаждащи флуиди и може да манипулира едновременно с няколко по-едрогабаритни и тежки детайла с помощта на двоен хващач.

 

Също толкова високоефективен и безопасен е и 6-осният кобот HC20DTP със степен на защита IP65-67 и 1700 мм хоризонтален обсег, отбелязаха от компанията.

 

"Моделът е изключително универсален и се доказва като оптимално решение както за обслужване в металообработката, така и за асемблиране, манипулиране, палетизиране, опаковъчни (pick-and-pack) операции и т. н. За бързото му внедряване спомагат функциите за лесно обучаване посредством ръчно превеждане на манипулатора през отделните позиции от работната траектория, а безупречната му безопасност се гарантира от четирите колаборативни режима и технологията за ограничаване на силата и мощността (PFL)", допълни Мартина Стайнова.

 

Изчерпателна гама от решения за роботизираната индустрия

 

Сред останалите продуктови серии на Yaskawa на фокус в експозицията на компанията в рамките на четирите изложбени дни бяха фамилията високопроизводителни и гъвкави промишлени роботи Motoman GP, най-малкият и лек 6-осен робот в индустрията MotoMINI, иновативната клетка за колаборативно роботизирано заваряване Weld4Me CE, както и изчерпателната партньорска екосистема от компоненти и решения на японската компания – Yaskawa Ecosystem.

 

Ключов акцент в портфолиото на Axelent, който от АТРИ Роботикс представиха на изложението, беше цялостната система за обезопасяване на индустриални машини, роботи, съоръжения и линии X-Guard, стриктно покриваща изискванията на действащите директиви за машинна безопасност чрез фиксирани предпазни ограждения.

 

     
Източник: АТРИ Роботикс

Ключови думи: АТРИ Роботикс   Yaskawa   Axelent   Motoman   X-Guard   колаборативни роботи   коботи   SCARA роботи   машинна безопасност  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...