Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Konica Minolta и Universal Robots демонстрираха иновативни технологии за фабриките на бъдещето

03.11.2023   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Голям интерес сред професионалната аудитория предизвика първото по рода си изложение с фокус върху технологиите за Индустрия 5.0 у нас, организирано от екип "Роботизация" на Konica Minolta (DX Solutions Development Centre) и Universal Robots.

 

В еднодневното събитие, което се проведе на 25 октомври в Палата 7 на Пловдивския панаир, се включиха повече от 200 посетители и гости. Тематиката на изявата под надслов "Фабриката на бъдещето" обхвана водещите тенденции в индустрията в контекста на петата промишлена революция, актуалните новости в сферата на колаборативните роботи и ключовата роля на видеоаналитичните решения за повишаването на ефективността в съвременните заводи.

 

Тенденции и иновации в действие

 

В експо зоната на събитието взеха участие над 20 изложители от страната и чужбина, които демонстрираха последните достижения в областта на роботиката и автоматизацията. Гостите се запознаха с предимствата на водещи решения от Soltec, Betelgeus, Schunk, Soldar, Ultraflex Power Technologies, Gimatic, Nord Modules, Smooth Robotics и др.

 

На фирмените щандове посетителите имаха възможност да наблюдават в действие различни приложения на коботите в производството, включително пробиване и заваряване, боядисване и полиране, палетизиране и др.

 

Част от зрелищните акценти по време на изложението бяха и два автономни мобилни робота, които се движеха свободно из залата, демонстрирайки как във фабриките и складовете на бъдещето хора и роботи могат да работят безопасно и ефективно в споделени работни пространства.

 

Еволюцията при техническите решения

 

В рамките на съпътстващата експозицията презентационна и дискусионна програма представители на Universal Robots, Konica Minolta и Forxai Cobot запознаха аудиторията с някои от най-иновативните си решения за автоматизация на производството, като откроиха и множество успешни внедрявания.

 

"Българските производствени компании са готови да въвеждат автоматизация и ние сме щастливи, че можем да отговорим на техните нарастващи нужди. Заедно можем да намерим най-доброто решение за предизвикателствата, пред които са изправени", заяви управляващият директор на Konica Minolta България Елена Дречева, като изрази увереност, че събитието ще се превърне в традиция.

 

 

"Искаме да създадем свят, в който хората работят с роботи, а не като роботи. Коботите на Universal Robots са обявени за колаборативни роботи номер 1 в света. Те осигуряват надеждност, 100% безопасност при работата и в пъти по-добра производителност. Свеждат риска от грешки до минимум и се отличават с ненадмината прецизност и цялостна оптимизация на производствените операции", разказа Лушан Диакону, мениджър "Бизнес развитие" за региона на Балканите и Адриатика от Universal Robots.

 

Презентацията на Антон Крантев, ръководител на екип "Интелигентни видео решения" в Konica Minolta България, насочи вниманието към различните типове видеоаналитичните решения Forxai Video Vision, базирани на изкуствен интелект и смарт видеонаблюдение и тяхното приложение в производствените компании.

 

"Можете да стартирате своята трансформация за Индустрия 5.0 чрез повишаване нивото на автоматизация за постигане по-висока ефективност, редуциране на брака в производството, анализ на проблеми без необходимост от човешка намеса, подобрена свързаност, комуникация и оптимизация на разходите. А колаборацията между коботи и базирани на изкуствен интелект решения ще доведе именно до тези резултати", поясни експертът.

 

Повече информация относно гамата високотехнологични роботи Forxai, които са резултат от партньорството между Konica Minolta и Universal Robots, представи Бахадур Ибрахимов, ръководител на подразделение "Производство и роботика" в развойния център за иновативни решения на Konica Minolta Европа.

 

Акценти в презентацията му бяха Forxai Cobot – автоматизирана система за контрол на качеството, базирана на AI технология за машинно зрение, и Forxai CoboSense – автономно и колаборативно решение от най-ново поколение за прецизно тестване и инспекция на повърхности.

 

     
Източник: Konica Minolta

Ключови думи: Konica Minolta   Коника Минолта   Universal Robots   Индустрия 5.0   Фабриката на бъдещето   коботи   колаборативни роботи   автоматизация   Бетелгиус   Шунк Интек  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиБизнесКариериСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...