Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

И 6-осните индустриални роботи на ABB вече могат да бъдат програмирани без код с платформата Wizard Easy

ABB e първият производител в сегмента на промишлената роботика, който осигурява интуитивно и базирано на функционални блокове програмиране без код (no-code programming) не само за коботите, но и за цялата си гама 6-осни индустриални роботи, съобщават специално за Robotics-Bulgaria.com от бизнес направление "Роботика и дискретна автоматизация" на компанията.

Така потребителите могат безплатно да генерират програми за колаборативните и промишлените си системи само за минути, а системните интегратори и други професионални ползватели на роботите в партньорската екосистема на ABB да разработват, споделят и персонализират усъвършенствани програми с функционалност за специфични приложения, допълват от ABB Robotics.

 

Отговор на ключовите предизвикателства пред сектора

 

Това става възможно благодарение на фирмената софтуерна платформа за свободно използване Wizard Easy Programming, която освен коботите в гамата на глобалния производител вече обхваща и 6-осните индустриални роботи с контролери OmniCore.

 

"Това да адресираме водещите предизвикателства и възможности в сектора с конкретни решения е ключово за ускоряването на роботизираната автоматизация в глобален мащаб. С разширяването на обхвата на Wizard Easy Programming даваме отговор на недостига на квалифицирани кадри и на нарастващото търсене от страна на промишлените производители за лесен и интуитивен за използване софтуер за робопарковете им", коментира президентът на ABB Robotics Марк Сегура.

 

Създаване на роботизирани приложения без предварително обучение

 

Wizard Easy Programming използва графичен подход към програмирането – без код и с "drag-and-drop" функционалност, предназначен да улесни разработката на роботизирани приложения.

 

Софтуерът е подходящ както за експерти, така и за начинаещи потребители и позволява създаване на програми в рамките на минути, вместо на седмици за обучение и разработване. От пускането си на пазара през 2020 г. платформата се използва в множество приложения с коботите от гамата на ABB, включително с фамилиите Yumi, Swifti и GoFa.

 

 

Wizard Easy позволява на оператори без предишен опит да програмират системи за електродъгово заваряване или обслужване на металообработващи машини например. С него могат да бъдат модифицирани съществуващи програми и предварително конфигурирани функционални блокове, които управляват различно поведение – от последователности от движения до сигнални инструкции и режими за контрол на силата – само чрез прост графичен интерфейс.

 

Ефективно разработване на специализирани програми

 

Сред предимствата на Wizard Easy е гъвкавият инструмент Skill Creator, който дава възможност на професионалните потребители да създават персонализирани блокове за специфични приложения, предназначени да управляват комплексни операции, като обслужване на машини, заваряване или инспекция.

 

Всички партньори от екосистемата на ABB, които разработват аксесоари за роботи, например хващачи, спомагателни системи за подаване или камери, получават достъп до удобния дигитален инструмент, за да споделят специфична за даден продукт функционалност с потребителите, независимо от типа на робота, с който ще бъде използвана, поясняват от компанията.

 

Платформата Wizard Easy Programming вече фабрично се инсталира освен на коботите и на всички 6-осни роботи с OmniCore контролер, които позволяват значителни икономии на енергия (средно с 20%) и предлагат вградени възможности за цифрова свързаност в допълнение към над 1000 мащабируеми функции, обобщават от ABB.

 

     
Източник: ABB

Ключови думи: ABB   ABB Robotics   АББ България   Wizard Easy   OmniCore   програмиране   колаборативни роботи   коботи   6-осни роботи   индустриални роботи  

Област: Роботика  

е-книга Дигитални производствени иновации
Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от Технологии
е-книга Дигитални производствени иновации

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...