Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Rockwell Automation придоби канадския производител на автономни индустриални роботи Clearpath Robotics

15.12.2023   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Rockwell Automation значително разширява портфолиото си от решения за сектора на логистиката с придобиването на водещия канадски производител на автономни мобилни роботи Clearpath Robotics, съобщиха специално за Robotics-Bulgaria.com от фирма Ротек, която е официален дистрибутор на американската компания в България.

 

Стратегическата сделка е с фокус върху придобиването на собствеността върху емблематичния бранд индустриални AMR системи на Clearpath – OTTO Motors, както и върху научноизследователската и развойна дивизия на канадската фирма. Двете подразделения ще бъдат подчинени на специализирания отдел на Rockwell за интелигентни устройства Intelligent Devices.

 

Ключово допълнение към каталога от решения за логистиката

 

"За нас е удоволствие да приветстваме екипите на Clearpath Robotics и OTTO Motors в бизнес структурата на Rockwell Automation. Тази сделка е от ключово значение за клиентите ни по целия свят. Чрез нея ще можем допълнително да улесним и трансформираме техните комплексни и критични процеси в сферата на манипулирането със стоки и материали в производството и логистиката с усъвършенствани технологични решения.

 

Именно роботизацията на логистичните операции е ключът към цялостното оптимизиране на производствените съоръжения и реализирането на концепцията за свързани фабрики", коментира главният изпълнителен директор на Rockwell Automation Блейк Морет.

 

Щатската компания включи новоприсъединената гама OTTO Motors сред водещите акценти в рамките на мащабното си фирмено изложение за иновации в индустриалната автоматизация и дигиталната трансформация Rockwell Automation Fair, чието тазгодишно издание се проведе от 6 до 9 ноември в Бостън. По време на събитието клиенти и партньори на корпорацията имаха възможност отблизо да се запознаят с предимствата и възможностите на автономните мобилни роботи за логистични приложения и да ги видят в действие.

 

Ролята на мобилните роботи за бъдещето на индустрията

 

Актуален доклад на международната маркетингова агенция Interact Analysis, цитирано от Rockwell, прогнозира, че глобалният пазар на AMR системи за производството ще нараства устойчиво с по около 30% годишно, като до края на 2027 г. ще достигне впечатляващите 6,2 млрд. щатски долара. Придобиването на Clearpath Robotics се очаква да даде значителен принос и за ръста на приходите на Rockwell за фискалната 2024 година, отбелязват от компанията.

 

 

"AMR роботите не просто свързват отделните "острови" от автоматизирани решения в производствените халета и складовете. Те обикновено са и последният ключов елемент, необходим за постигането на напълно автономни логистични операции. Така тези системи стават основен източник на висока добавена стойност не само за производителите, но и за потребителите", допълва Амар Мехта, ръководител на отдел "Стратегии и транзакции за високотехнологичното производство" за Северна и Южна Америка в Ernst & Young.

 

"Rockwell е лидер в сегментите на хардуера, софтуера и услугите, които са необходими за интегрирането на автономните мобилни роботи в производството. С тази сделка компанията подсилва възможностите си да гарантира цялостна подкрепа на индустриалните предприятия в прехода им към дигиталната трансформация", обобщава експертът.

 

     
Източник: Rockwell Automation; снимки: OTTO Motors

Ключови думи: Ротек   Rockwell Automation   Rockwell   Clearpath Robotics   OTTO Motors   AMR   автономни роботи   мобилни роботи   логистика  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...