Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Корейски разработчик на роботи за логистична автоматизация с изкуствен интелект търси партньори в ЕС

15.12.2023   |   Начало»Пазар
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Високотехнологична южнокорейска компания, специализирана в разработката на интелигентни роботи за захващане и манипулиране с логистични единици, търси партньори в Европа, съобщават от международната мрежа в подкрепа на бизнеса Enterprise Europe Network.

 

Фирмата произвежда гъвкави, прецизни и високоефективни роботизирани манипулатори с изкуствен интелект, които са предназначени за автоматизиране на традиционно сложни операции в сектора на логистиката, като сортиране, захващане и позициониране на колетни пратки, транспортиране на кашони, кутии и други обекти, палетизиране и депалетизиране и др. Системите са преминали етап на детайлни лабораторни тестове за функционалност и приложимост.

 

Екипът на компанията включва експерти с дългогодишен опит в научноизследователската и развойната дейност в областта на роботиката и AI технологиите. Фокус на специализираните системи са приложенията, включващи интелигентно избиране и захващане на разнообразни обекти.

 

Целта на фирмата е в партньорство с европейски предприятия, университети и инженерни центрове да разработи цялостно решение за напълно автоматизиран логистичен процес без необходимост от човешка намеса.

 

Предимства на фирмените системи

 

Роботизирано 3D зрение

Технологията за машинно зрение, която е собствена разработка на компанията, разпознава широк набор от специфични за логистичния сектор обекти в разнообразни пространствени позиции и ориентации. Съществено нейно предимство е способността чрез изкуствен интелект да идентифицира предмети и извън зададените филтри за търсене, дори на базата на непознати за системата данни.

 

Платформата използва интегрирана и високоадаптивна технология за машинно самообучение, която прави бързи и прецизни заключения даже при наличието на сравнително малко събрана информация за обекта и динамично се усъвършенства с времето.

 

AI базирано управление на движението

Роботите на корейската компания могат самостоятелно да идентифицират и заучават оптимални работни траектории и стратегии за автономно управление на движението от по-висше ниво, като взаимодействат със средата посредством алгоритми за самообучение. Това им позволява бързо да се адаптират към нови среди и адекватно да се справят с непредвидени обстоятелства.

 

Интелигентно захващане

Роботизираните манипулатори с функции за интелигентно захващане могат да използват както вакуумни, така и челюстни хващачи. Вакуумният метод позволява бързо повдигане и транспортиране на малки обекти, а челюстният обезпечава всички останали приложения, за които вакуумната технология не е подходяща или достатъчно мощна.

 

 

Профил на търсените партньори

 

Южнокорейската компания търси фирми, образователни институции и научноизследователски центрове в рамките на Европейския съюз, с които да си сътрудничи по линия на инвестиционни споразумения, договори за технологично или търговско коопериране.

 

Сред подходящите бизнес организации са както големи, така и малки и средни европейски предприятия с експертиза в областта на изкуствения интелект, индустриалната роботика, логистичните решения, системите за захващане и т. н.

 

Повече информация относно възможностите за партньорство с фирмата вижте тук.

 

     
Източник: EEN; снимки: Dreamstime

Ключови думи: EEN   логистика   индустриални роботи   интелигентни роботи   изкуствен интелект   хващачи   палетизиране   партньори  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от Пазар

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...