Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Иновативни по форма и функции роботи от цял свят ще се борят за 10 хил. долара награда от Mass Robotics

MassRobotics даде старт на новото издание на ежегодното си технологично предизвикателство Form and Function Challenge, в което иноватори, отбори и екипи от цялото земно кълбо имат шанса да спечелят голямата награда от 10 хил. щатски долара.

 

Целта на надпреварата, както подсказва и наименованието й, е да стимулира разработката на впечатляващи по форма и функции хардуерни проекти, които едновременно решават значими проблеми и имат забележителен дизайн.

 

Водещи компании в подкрепа на иноваторите

 

В организацията и провеждането на конкурса участват редица водещи международни компании в сегмента на роботиката, автоматизацията, електрониката и др., включително AMD, Analog Devices, Danfoss, Festo, Igus, Lattice Semiconductor, Mitsubishi Electric, Novanta и Solidworks.

 

Освен големия чек за победителя, в наградния фонд са предвидени и още три отличия - за второ, трето място и приз за избор на публиката (Audience Choice award), всяко от по 1000 долара.

 

В предизвикателството могат да се включат както индивидуални участници, така и екипи от цял свят, като единственото изискване към тях е дейността им да е свързана с университетска структура. В рамките на програмата те ще могат да се възползват от различни хардуерни и софтуерни ресурси и технологии, предоставени от изброените по-горе компании, които партнират на инициативата.

 

Крайният срок за подаване на кандидатури е 12 февруари т. г., а желаещите могат да открият формата за регистрация тук.

 

Етапи и условия на конкурса

 

Допуснатите до участие в програмата отбори и индивидуални участници ще бъдат обявени на 15 февруари. Те ще имат възможност да разработят и финализират своите проекти до 30 април т. г., а официалната им презентация пред журито ще се състои на 1 май. Обявяването на победителите пък е насрочено за следващия ден, 2 май.

 

 

Съдиите ще оценяват проектите на базата на широк набор набор от критерии, включително:

  • Оригиналност на идеята;
  • Потенциални ползи;
  • Цялостно изпълнение;
  • Способност да реши значим проблем;
  • Вдъхновяваща концепция;
  • Впечатляващ дизайн;
  • Издръжливост;
  • Надеждност;
  • Степен на използване на партньорски технологии.

За да достигнат до финалния етап на оценяване от журито, участниците е необходимо да подготвят и подадат 2-минутно видео, описващо функциите и дизайна на разработката и това какви партньорски технологии и компоненти са използвани в проекта.

 

Миналогодишното предизвикателство

 

В миналогодишното издание на технологичното предизвикателство взеха участие 18 разработчици и екипи от редица университети и висши научни институти в САЩ, Европа и Азия.

 

Сред иновациите, които участниците създадоха в рамките на акселераторската програма, бяха разнообразни по приложение и дизайн роботизирани и автоматизирани системи – от робот за смутита до робошина за счупен крак. Голямата награда грабна отборът от Лабораторията по нанотехнологии към Университета Tufts в Бостън, който създаде нанобиоробот, предназначен за поглъщане като таблетка.
 

     
Източник: Mass Robotics

Ключови думи: Mass Robotics   Form and Function   AMD   Analog Devices   Danfoss   Festo   Igus   Mitsubishi Electric   Solidworks  

Област: Роботика  

е-книга Дигитални производствени иновации
Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от Технологии
е-книга Дигитални производствени иновации

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...