Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

SprutCAM X Robot с нова версия и значително разширена функционалност

От началото на седмицата е на пазара най-новата и значително усъвършенствана версия на популярната софтуерна платформа за офлайн програмиране и управление на индустриални роботи SprutCAM X Robot 17.0.12. Това съобщиха специално за Robotics-Bulgaria.com от фирма BG Robots, оторизиран дилър на продуктите на SprutCAM Tech у нас.

Решението предлага разширена функционалност с фокус върху подобрените възможности за роботизирана обработка. С последния ъпдейт потребителите вече могат прецизно да конфигурират специфични параметри на инструмента, като максимален ъгъл на скосяване и минимален диаметър на рязане. Симулацията взема предвид зададените стойности и извежда съобщение за грешка, ако надвишават допустимите.

 

"В дадени ситуации е необходимо дълбочината на потапяне на инструмента да се настрои независимо от останалите предварително конфигурирани параметри. За да избегнат необходимостта от честа промяна на тези настройки по време на работния процес, потребителите сега могат да въведат прагове за всяка отделна операция и задача предварително в режим на симулация чрез платформата", информират от SprutCAM Tech.

 

Подобрени възможности за роботизирана обработка

 

Версия 17.0.12 на SprutCAM X Robot включва иновативна опция за задаване на ъгъл за избягване на сингулярности (Singularity Avoidance Angle). Тази функция гарантира, че траекторията на инструмента се отклонява от фиксираната ос под един и същи зададен ъгъл, дори при липса на сблъсъци. Това спомага за предотвратяване на сингулярности или серии от т. нар. мъртви позиции, които могат да причинят нестабилни осеви движения и да влошат точността.

 

Последният ъпдейт на платформата включва възможност за търсене на специфични елементи в G-кода при операции, базирани на такъв метод на програмиране, което значително оптимизира работния процес.

 

Акцент в новата версия на SprutCAM X Robot са и усъвършенстваните описания и интелигентни подсказки (tooltips, smart hints) в интерфейса, включително за операции като повърхностна 5D обработка, пробиване на отвори, челно фрезоване и др.

 

Друго предимство на последния вариант на програмата са подобрените алгоритми за изчисляване на траекторията на инструмента при (3+2)-осни конфигурации за фрезоване на джобове, които осигуряват по-прецизна и ефективна обработка, посочват от SprutCAM Tech.

 

 

Множество отстранени проблеми

 

Във версия 17.0.12 са елиминирани редица проблеми във връзка с работата на платформата – от грешки при управлението на траекторията в операции за повърхностна 5D обработка до такива при работата с функционално остарели постпроцесори.

 

Актуализацията коригира и проблеми, свързани с визуализирането на модели в проекти с голям брой детайли, критични грешки по време на контурно струговане, както и неточности при обработката на кинематиката на роботизираните клетки. Други неизправности във връзка с генерирането на цифрови изображения на инструментите за фрезоване, визуализацията на върха на инструмента и векторите за ориентация при 5D контурни операции също са успешно отстранени, допълват от SprutCAM Tech.

 

Надграждане на функционалния инструментариум

 

Версия 17.0.12 на платформата излиза само малко повече от месец след предходната актуализация, която също предложи на потребителите множество новости. От края на миналата година вече е достъпна функция за импортиране на скици в .dxf формат и безпроблемното им конвертиране във вградения 3D CAD модул.

 

В допълнение, онлайн библиотеката на модула за генериране на дигитални двойници на роботизирани клетки и CNC машини MachineMaker вече поддържа и индустриалните роботи на китайските производители Jaka и Wuhu Moka Robot Technology, включително коботи, заваръчни системи, манипулатори, обслужващи роботи, специализирани модели за леярски приложения, шлайфане, щамповане и т. н.

 

Други възможности, от които потребителите вече могат да се възползват, са актуализиран набор от операции за 2,5D фрезови конфигурации, както и функции за скосяване и 2,5D контурна обработка в набора от режими за роботизирана обработка.

 

     
Източник: BG Robots

Ключови думи: BG Robots   SprutCAM Tech   SprutCAM X Robot   MachineMaker   роботизирана обработка   роботизирани клетки  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Технологии

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиБизнесКариериСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...