Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

SprutCAM X оптимизира производството на предавателни механизми

Доказаният немски производител на предавателни механизми Kordel Antriebstechnik инвестира в нова, изцяло автоматизирана линия във фабриката си в гр. Дюлмен, Северен Рейн-Вестфалия. За зачистване на едрогабаритни детайли компанията с над 50-годишен опит в проектирането и изработката на специализирани предавки залага на 6-осен робот.

Ключов въпрос по време на проекта е изборът на платформа за програмиране и управление на роботизираните операции. От Kordel се спират на SprutCAM X поради множеството преимущества на системата в сравнение с пазарните й аналози.

 

Специфики на приложението

 

Някои от компонентите за предавателни кутии, които е предвидено да произвежда новата линия с пет взаимосвързани обработващи центъра, са с тегло до 500 kg и е невъзможно да бъдат премествани ръчно. Ето защо системният интегратор предлага оптимално решение – внедряване на 6-осен робот, който подпомага работата на линията с извършване на довършителните операции по зачистване на готовите детайли.

 

Традиционно предприятието използва фрезови машини за почистване на мустаци (чеплъци) по компонентите за трансмисии след механичната им обработка и преди по-нататъшното им асемблиране. Оборудването за фрезоване обаче не предлага достатъчно висока ефективност в автоматизиран режим на производство. Ето защо решението е извършване на зачистването като паралелна довършителна операция в рамките на изцяло роботизиран процес.

 

Роботът е способен много по-адекватно да се адаптира към вариации в качеството на компонентите. Той предлага значително по-голяма подвижност по всички оси и позволява на инструмента да достигне всички ръбове и отвори на детайла.

 

Заготовките за зачистване се подават от специална система към роботизираната клетка, където се обработват и връщат към линията. За завъртането на компонента по време на довършителните операции се грижи устройство за смяна на палети с въртяща се маса. Роботът автономно избира подходящ хващач според зададената програма.

 

Без необходимост от специални умения за програмиране

 

Основно изискване към софтуерната платформа за управление на роботизираната обработка е да позволява лесна и интуитивна работа на оператора. Това е и един от основните фактори в полза на SprutCAM X.

 

Платформата за CAD/CAM и офлайн програмиране на роботи дава възможност на потребителя ръчно да конфигурира процеса чрез триизмерен модел на детайла. Той може да избере кои ръбове на изделието да бъдат обработени, каква дълбочина да достигне инструментът, както и какъв точно да бъде самият инструмент.

 

CAM системата използва въведената от оператора информация, за да генерира автоматично подходящата програма за цифрово управление.

 

Така програмирането се случва съвсем естествено в процеса на работа, без необходимост от писане на код, експертен опит или специални умения и подготовка в областта на програмирането.

 

Множество ползи за предприятието

 

Роботизацията на довършителната обработка в новата линия на Kordel Antriebstechnik допринася за значително съкращаване по времетраене на настройката на оборудването – етапът от обработката, който обикновено отнема около една трета от цялото необходимо време за изработка на дадено изделие.

 

Така предприятието може рентабилно да изпълнява дори поръчки за малки серии със срок за доставка буквално "от днес за утре". Основен приоритет за Kordel обаче са възможностите за непрекъснато производство и устойчиво високо качество в рамките на целия експлоатационен живот на оборудването.

 

SprutCAM X дава необходимата гъвкавост на германския производител на специализирани предавки за индустрията, като предлага и множество допълнителни преимущества – автоматични проверки за сблъсъци и сингулярности, предварителна симулация на целия процес, внасяне на промени в програмата в реално време и т. н.

 

Ако се интересувате от това какви ползи могат да донесат роботизацията и SprutCAM X и във Вашето производство, свържете се с експертите от BG Robots, официален системен партньор и интегратор на KUKA и оторизиран дилър на SprutCAM Tech в България.

 


 

 

BG Robots
Нови Пазар 9918
ул. Димитър Петров 11, Зайчино Ореше
Тел.: +359 878 426 244
E-mail: info@bgrobots.com
Web: www.bgrobots.com

 

 

     
Източник: BG Robots; снимки: SprutCAM Tech

Ключови думи: BG Robots   БГ Роботс   SprutCAM X   SprutCAM Tech   Kordel   роботизирана обработка   зачистване   автоматизация   роботизация  

Област: Роботика  

е-книга Дигитални производствени иновации
Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ
е-книга Дигитални производствени иновации

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...