Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Тазгодишното издание на международната конференция ICARAI стартира на 14 юни в Созопол

08.03.2024   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Международната научна конференция "Автоматика, роботика и изкуствен интелект" (ICARAI) 2024 ще се проведе от 14 до 16 юни т. г. в Созопол, съобщават домакините от Технически университет – София.

По традиция форумът, организиран от Факултета по автоматика на висшето учебно заведение, ще се състои в рамките на поредицата от специализирани събития "Дни на науката на ТУ-София". Той продължава 12-годишната традиция на интернационалната конференция "Автоматика", като тази година ще се проведе в хибриден формат – присъствено и онлайн.

 

Основна цел на събитието е да предостави широка платформа за обмен на иновативни научнотехнически идеи и информация за напредъка в тези три динамично развиващи се сектори между изследователи и практици с цел създаване на условия за партньорства между заинтересованите страни на национално и международно ниво.

 

Тематични направления

 

Сред водещите тематични направления на изданието и тази година ще бъдат:

 

  • Биоелектроинженерство;
  • Електрозадвижване и автоматизация на машини;
  • Индустриална управляваща техника;
  • Информационна измервателна техника;
  • Робототехнически системи;
  • Системи и управление;
  • Tеоретична електротехника;
  • Приложения на изкуствения интелект.

В областта на роботиката ще бъдат засегнати теми, като взаимодействието между човек и робот, дизайна и разработката на роботи, моделирането и симулацията, приложенията на индустриалните, сервизните и хуманоидните роботи и пр.

 

В сферата на AI базираните технологии ще бъдат дискутирани редица актуални въпроси в сферата на невронните мрежи, дълбокото самообучение, data-mining-а, обработката на изображения, компютърното зрение и др.

 

 

Сред акцентите в областта на биоелектроинженерството ще бъдат биотехнологиите, биоматериалите и биомедицинските устройства, биосензорите и биоелектрониката, биоинформатиката, генетичните алгоритми и т. н.

 

Дискусиите в сферата на автоматизацията ще се фокусират върху управлението на двигатели и задвижвания, моделирането и симулацията, мултимоторните задвижвания, реактивните двигатели с превключване, информационните технологии в автоматиката, системите за управление в реално време, автоматизираните производствени системи и приложения, кибер-физичните системи, адаптивното и прогнозното управление, интелигентните контролни платформи и др.

 

В тематичния спектър на конференцията ще попаднат и новостите при измервателните методи, системи и технологии, включително при сензорите и задвижващите механизми, индустриалната метрология, виртуалните измервания и пр. Експертите ще представят и иновации при линейните и нелинейни вериги, обработката на сигнали, усъвършенстваните алгоритми за обработка и т. н.

 

Повече за "Дни на науката"

 

Платформата "Дни на науката на ТУ-София" се провежда ежегодно и обхваща над 30 специализирани форума, организирани от водещи научноизследователски звена в структурата на университета.

 

Конференциите се отличават с широко международно участие и интердисциплинарен характер на представените изследвания. В организацията и провеждането им се включват множество представители на бизнеса и индустрията, не само като спонсори, но и като участници в представянето на разнообразни иновативни разработки.

 

Така поредицата от събития продължава да изпълнява ролята си на платформа трансфер на знания и технологии от науката и академичните среди към бизнеса, регионите и обществото, коментират от ръководството на висшето учебно заведение.

 

     
Източник: ICARAI

Ключови думи: ICARAI   конференция   роботика   автоматизация   изкуствен интелект   автоматика  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...