Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

KUKA разширява гамата KR FORTEC с компактен и олекотен модел с товароносимост 240 kg

Немският производител на промишлени роботи KUKA наскоро разшири знаковата си фамилия KR FORTEC с нов модел с полезен товар от 240 kg, който се отличава с компактни размери и олекотена конструкция.

 

Системата е специално разработена в отговор на непрекъснато нарастващите изисквания на съвременната индустрия за висока надеждност, динамична работа и разходна ефективност, съобщиха за Robotics-Bulgaria.com от фирма BG Robots, която е официален партньор и интегратор на KUKA в България от 2013 г. насам.

 

Множество предимства в компактен корпус

 

"Новият KR FORTEC с дълбочина на работния обсег от 3700 mm съчетава множество разнообразни функции и възможности, позволяващи практически универсалното му приложение в производството и индустрията – в робот с малки размери и пространствени изисквания.

 

С динамичната си работа моделът постига изключително кратки времена на цикъл, а компактните му габарити го правят подходящ за взискателни задачи, като роботизирана манипулация и заваряване, дори при ограничено място в цеха. Допълнително преимущество на този бързодействащ представител на гамата е ниската консумация на енергия", подчертава производителят.

 

Новата система от специализираната фамилия роботи за високи натоварвания KR FORTEC вече е на пазара, заемайки нишата между моделите KR QUANTEC и KR FORTEC ultra. Модулната концепция на KUKA и вграждането на стандартизирани елементи от обща продуктова екосистема в конструкциите на различните серии позволяват безпроблемен трансфер на компоненти между роботите от трите серии.

 

Фокус върху устойчивостта и доказано немско качество

 

"Създадохме новия олекотен KR FORTEC с основна цел да постигнем по-ниска обща цена на притежание (TCO) и да предложим продукт, при който са реализирани значителни икономии на ресурси без никакъв компромис с качеството и функционалността.

 

В резултат роботът е с до 700 kg по-лек от предшествениците си, а модуларизацията означава по-ниски разходи за съхранение на резервни части за потребителите", пояснява Максимилиан Петкун, мениджър "Портфолио" в KUKA.

 

Компактният модел от гамата комбинира оптимална надеждност с дълъг експлоатационен живот и ниски изисквания за поддръжка. Оптимизираната достъпност на системата позволява малкото необходимо обслужване да се извършва лесно и без особени усилия, добавят от компанията.

 

 

Двете разположени една след друга интегрирани китки на манипулатора – дизайн с вече доказана функционалност при моделите KR QUANTEC и KR FORTEC ultra, се предлагат с висока степен на влаго- и прахозащита като стандартна част от окомплектовката.

 

В допълнение новият KR FORTEC е предназначен за работа в широк температурен диапазон от 0 до 55°C. За тежки, силно замърсени и агресивни среди моделът е наличен и в няколко допълнителни специализирани версии.

 

Гъвкаво разширяване на работния обсег

 

Работната зона на робота може да бъде разширена чрез дооборудване на системата с линеен модул KL 4000 от гамата на KUKA, с което става възможно адаптиране на работния обсег според приложението от 1,5 до цели 30 m. Същият модул може да бъде използван и за разширяване на обсега на модели от серията KR QUANTEC.

 

При необходимост от комбиниране на олекотения модел KR FORTEC в тандем с неговия по-голям "събрат" KR FORTEC ultra в обща работна зона или клетка отново може да се използва линеен модул, като подходящ избор за целта е KL 5000, уточнява производителят.

 

"Това позволява на потребителите изключително гъвкаво да адаптират и съчетават различни роботи и модули от каталога ни, за да конфигурират оптимални решения за конкретните си приложения", обобщават от KUKA.

 

Повече за предимствата на новия модел вижте във видеото:

 

 

     
Източник: BG Robots

Ключови думи: BG Robots   KUKA   KR FORTEC   индустриални роботи   промишлени роботи  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от Технологии

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...