Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Създателите на българския умен робот за плевене с престижно отличие за предприемачество от ЕRF 2024

От екипа на българския стартъп Smart Farm Robotix, разработил автономния робот за плевене с изцяло слънчево захранване RoboWeeder, съобщиха, че компанията е отличена на второ място в тазгодишното издание на престижните награди за предприемачество euRobotics Entrepreneurship Award.

Връчването на авторитетните отличия по традиция се състоя в рамките на Европейския форум по роботика (ERF 2024), който се проведе от 13 до 15 март в Римини, Италия.

 

Победител в надпреварата е швейцарската фирма Isochronic, която печели и парична награда в размер на 3000 евро. Компанията разработва иновативни pick-and-place роботи със софтуерно управление, което позволява едновременно транспортиране на компоненти и детайли.

 

Забележително признание за българската компания

 

Освен международно признание за устойчивата си технологична концепция на сцената на водещия форум за роботика в Европа, българските иноватори от Smart Farm Robotix получават и чек на стойност 1000 евро, с които да подпомогнат по-нататъшното развитие на умния си робот за борба с плевелите.

 

"Изразяваме благодарността си към уважаемото жури и цялата общност в областта на роботиката за признанието, което получихме за нашата отдаденост към напредъка на агрисектора чрез иновативни технологии. Отличието е истинска чест за нас и дава значителна допълнителна мотивация на екипа ни. Поднасяме и поздравления на Isochronic от Швейцария за заслужената им победа", коментират от стартъпа в пост на страницата на Smart Farm Robotix в LinkedIn.

 

По време на финалите в тазгодишното издание на наградите главният изпълнителен директор и един от съоснователите на компанията Росен Колев представи визията й за модернизиране на земеделието чрез усъвършенствани роботизирани технологии пред авторитетно международно жури, съставено от доказани експерти, успешни предприемачи и пионери в индустриалните иновации.

 

Българинът имаше възможността да демонстрира как RoboWeeder може да подобри ефективността, устойчивостта и производителността във фермерските дейности по цял свят.

 

/снимки: профил на Smart Farm Robotix в Linked In/

 

Повече за наградите за предприемачество

 

Отличията euRobotics Entrepreneurship Award се връчват ежегодно по време на Европейския форум по роботика на най-обещаващите иноватори и стартъпи от екосистемата в ЕС. Само пет от кандидатствалите компании и индивидуални участници получават шанса да отидат на финалите на конкурса, където да презентират иновацията си пред съдиите.

 

Важно условие за допускане на регистрираните технологични фирми и изобретатели до участие в надпреварата е вече да са разработили иновативна концепция, продукт или услуга, както и да са направили свое проучване на потенциалната пазарна реализация.

 

Журито оценява проектите на база няколко ключови критерия, а именно:

  • Потенциал за пазарно позициониране на решението;
  • Технология;
  • Мащабируемост;
  • Екип;
  • Стратегия за бъдещо развитие.

 

     
Източник: Smart Farm Robotix; снимки: LinkedIn

Ключови думи: Smart Farm Robotix   RoboWeeder   ERF   euRobotics   Entrepreneurship Award   награда   роботика   предприемачество  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Технологии

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...