Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Ново софтуерно решение със смесена реалност от KUKA улеснява конфигурирането на роботизирани клетки

KUKA добавя към портфолиото си иновативна софтуерна платформа за конфигуриране на индустриални роботи и роботизирани клетки, базирана на технологии за добавена и смесена реалност, съобщиха специално за Robotics-Bulgaria.com от фирма BG Robots, която е официален системен партньор и интегратор на компанията у нас.

 

Приложението KUKA.MixedReality улеснява и ускорява въвеждането в експлоатация на стандартни и специализирани роботизирани решения, като удобно визуализира дизайна и елементите на клетката в реално време на екрана на потребителския смартфон или таблет. С помощта на софтуера процесът става интуитивен и напълно безопасен, добавят от KUKA.

 

Какви са възможностите на платформата?

 

Платформата включва различни инструменти за детайлно конфигуриране и визуално предупреждава за припокриващи се геометрии на елементи в клетката, които е необходимо да бъдат повторно позиционирани. Така предварително могат да бъдат открити и елиминирани потенциални проблеми и рискове от сблъсъци и други инциденти, поясняват от немската компания.

 

"Добавената реалност позволява изключително интуитивно настройване на роботите. Технологията свързва действителния с виртуалния свят и обогатява визуално средата в клетката, пресъздадена от приложението, с проста и ясна за интерпретиране цифрова информация. Така потребителите могат лесно и бързо да регистрират и коригират всякакви грешки в дизайна, което значително подобрява безопасността и ускорява физическата инсталация", разказват от KUKA.

 

 

Решението може например да симулира движението на робот с виртуален хващач. За да се предотвратят повреди по манипулатора или захващащия модул при евентуален сблъсък, потребителят има възможност предварително да разиграе сценария във виртуалната среда и да верифицира, че е конфигуриран безопасно, преди да го реализира в действителност.

 

Платформата включва безплатно мобилно приложение за асистиране на оператора при проектиране на клетката, както и специален технологичен пакет от функции за безопасност, който се инсталира на контролера на робота.

 

Без AR очила или допълнителен хардуер

 

За да използват KUKA.MixedReality, потребителите е необходимо единствено да изтеглят приложението със свободен достъп на смартфона или таблета си през Apple App Store или Google Play Store, в зависимост от операционната система.

 

Цялата релевантна информация за робота автоматично се изпраща към устройството посредством WLAN връзка чрез рутер или точка за достъп и се визуализира на екрана. За работа с приложението не са необходими нито очила за виртуална реалност, нито друг допълнителен хардуер, подчертава разработчикът.

 

Потребителят вижда на дисплея графично и цифрово изобразени данни за стойностите на различни променливи в реално време, включително информация за работни зони с риск от припокриване на траектории, функции за безопасност и работен обсег на инструменталната екипировка. Демо версията на KUKA.MixedReality може да бъде изтеглена безплатно и изпробвана с цел функционално тестване дори без реален робот.

 

"Добавената и смесената реалност са технологии на бъдещето, които разкриват множество обещаващи възможности пред роботиката. С KUKA.MixedReality внедряването на роботи е много по-лесно и безопасно. Това осигурява ползи както на потребители с опит в роботизацията, така и на начинаещи, които предстои тепърва да инсталират първия си робот или клетка", коментира Роланд Ритер, мениджър на портфолиото на KUKA в сегмента на симулацията.

 

     
Източник: BG Robots

Ключови думи: BG Robots   БГ Роботс   KUKA   KUKA.MixedReality   добавена реалност   смесена реалност   виртуална реалност   индустриални роботи   роботизирани клетки   роботика  

Област: Роботика  

е-книга Дигитални производствени иновации
Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от Технологии
е-книга Дигитални производствени иновации

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...