Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Безплатен семинар в хибриден формат ще обобщи новостите по проекта за мобилни индустриални коботи VOJEXT

05.04.2024   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

На 9 май т. г. от 10:00 ч. ще се проведе безплатен хибриден семинар на тема "Мобилни коботи от следващо поколение за интелигентна индустрия".

 

Домакин на събитието, организирано по линия на проекта VOJEXT (Value Of Joint EXperimentation in digital Technologies for manufacturing and construction), е Българската търговско-промишлена палата (БТПП), която е партньор и координатор на информационните дейности в рамките на инициативата.

 

Участие в семинара можете да вземете на място в сградата на БТПП (гр. София, ул. Искър 9, зала "А", ет. 1) или онлайн чрез платформата Zoom. Желаещите да се включат в събитието е необходимо да попълнят регистрационен формуляр и да го изпратят до 7 май на имейл адрес projects3@bcci.bg.

 

Във формуляра може да бъде посочено предпочитание за присъствено или дистанционно участие, като заявилите втората опция ще получат допълнително линк и код за достъп. Още информация за събитието можете да получите от Дирекция "Европейска интеграция и европейски проекти" на тел. 02 8117 553.

 

Какво ще включва програмата?

 

Хибридният семинар цели да представи пред заинтересованите страни у нас приложенията на разработения в рамките на проекта кобот в петте пилотни сектора на инициативата – автомобилостроене, строителство, електроника, производство на полиуретанови продукти и занаятчийство.

 

В събитието са поканени да се включат представители на български малки и средни предприятия, висши учебни заведения, научноизследователски организации, цифрови иновационни центрове и др.

 

От Политехническия университет на Мадрид, който е координатор и водещ технологичен партньор на VOJEXT, ще представят ключовите цели на проекта и постигнатите дотук резултати. Ще бъдат обсъдени и ползите за МСП от внедряването на иновативния колаборативен робот в различни приложения и отрасли.

 

 

В рамките на семинара ще сподели опита си и родна компания, която спечели финансиране за своята проектна разработка, свързана с използването на кобота за строителни дейности.

 

Работните езици на събитието са английски и български, като ще бъде осигурен симултанен превод. С предварителната програма можете да се запознаете тук.

 

Европейски усилия за по-интелигентната индустрия

 

Проектът VOJEXT се изпълнява по линия на програма "Хоризонт 2022", като в реализацията му си партнират организации от 11 държави, включително България. Основен фокус на инициативата е да насърчи по-широката интеграция и използване на мобилни коботи в производството и строителството.

 

Повече четете на официалната страница на проекта – https://vojext.eu/.

 

     
Източник: БТПП

Ключови думи: VOJEXT   колаборативни роботи   коботи   интелигентна индустрия   производство   строителство  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...