Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Изкуственият интелект и улесненото програмиране – акценти в участието на KUKA на Hannover Messe 2024

KUKA по традиция ще се представи с мащабна експозиция на водещото световно изложение за производствени технологии Hannover Messe, чието тазгодишно издание ще се проведе от 22 до 26 април.

Основни акценти на щанда (G06 в Зала 17) на немския производител на промишлени роботи ще бъдат изкуственият интелект и решенията за улеснено програмиране от последно поколение, съобщиха специално за Robotics-Bulgaria.com от фирма BG Robots, която е официален системен партньор и интегратор на компанията у нас.

 

Фокус върху иновациите

 

Иновациите ще бъдат под светлината на прожекторите на Хановерския панаир и тази година, а от KUKA ще им отделят специално внимание чрез традиционните си награди Innovation Award, които се връчват ежегодно на обещаващи млади екипи с иновативни разработки в сегмента на роботиката.

 

Как изкуственият интелект улеснява и опростява програмирането на роботи пък ще бъде темата на специална демонстрационна установка в рамките на експозицията на компанията. Немският производител партнира и на атрактивното предизвикателство "Follow the Twin" ("Последвай двойника"), организирано от консорциума Open Industry 4.0 Alliance и посветено на последните достижения при цифровите двойници в роботиката и автоматизацията.

 

"За нас тазгодишното участие в международното изложение в Хановер е съсредоточено изцяло върху иновациите, както и върху младите таланти, разработващи интелигентни решения", разкрива главният маркетинг директор на KUKA Вилфред Еберхард, като допълва, че наградите за иновативен проект отново ще са насочени основно към креативните технологии за малкия и среден бизнес.

 

 

Участниците в конкурса тази година представят новаторски решения за пекарни, цехове за металообработка, компании за производство на облекло и т. н. Презентирането им пред широката публика на панаира ще се състои в рамките на специално обособена зона в Зала 5 на изложбения и конгресен център в Хановер с площ около 200 кв. м.

 

Победителите в оспорваната надпревара ще бъдат обявени на 25 април и в допълнение към престижната статуетка ще получат чек за 20 хил. евро, с които да продължат развитието на проекта си.

 

Програмиране с AI

 

Основна цел на KUKA тази година е да демонстрира как AI базираните платформи улесняват програмирането на роботи и правят автоматизацията все по-достъпна и за малките и средни предприятия, подчертават от компанията.

 

Специално сформиран фирмен екип понастоящем разработва решение за автоматично създаване на програмен код с помощта на изкуствен интелект, а като база за платформата инженерите използват чатбота на Microsoft – Copilot, информират от KUKA.

 

"В дългосрочен план изкуственият интелект все повече ще допълва ръчното въвеждане на код посредством интелигентния преносим пулт за програмиране и обучение KUKA smartPAD. Операторите ще могат в реално време да дават текстови или гласови инструкции директно на AI платформата, която впоследствие ще ги трансформира в код за програмиране на робота да изпълни съответната задача", разказват още от компанията.

 

Още акценти

 

Състезанието "Последвай двойника" с участието на KUKA се очаква да е сред най-големите атракции за посетителите по време на петте изложбени дни. Специални QR кодове по фирмените щандове на членовете на OI4 Alliance ще отвеждат гостите към виртуалните близнаци на презентираните експонати, а целта на предизвикателството е да се открият и сканират включените в партньорската платформа на инициативата системи. Участниците в играта ще могат да спечелят множество интересни награди на павилиона на OI4 Alliance.

 

Интересен акцент в програмата на KUKA за тазгодишното издание на Hannover Messe ще бъде и тематичната лекция "Базиран на резултатите бизнес – подходът на KUKA към нови бизнес модели". Лектор ще бъде д-р Кристиан Лидтке, ръководител на направление "Стратегически партньорства" в компанията и председател на борда на Open Industry 4.0 Alliance. Събитието ще се проведе на 21 април от 14:00 ч. на щанда на SAP (E17) в Зала 15.

 

     
Източник: BG Robots

Ключови думи: BG Robots   БГ Роботс   KUKA   Hannover Messe   Хановерски панаир   изкуствен интелект   програмиране   иновации   коботи   МСП   дигитални двойници  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от Технологии

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...