Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Цялостно решение от BG Robots автоматизира и оптимизира производството на Gold Oil

Българското предприятие за производство на слънчогледово и царевично олио Gold Oil, основано през 1995 г., разполага с близо три десетилетия опит в рафинирането и смесването на мазнини и масла. Базираната в Харманли компания изнася над 90% от продукцията си за Европа и Турция, а производствената й база включва цех за белен слънчоглед, цех за брашно и цех за пелети.

 

За да отговори максимално адекватно на динамиката на пазарното търсене, предприятието взема решение да инвестира в роботизация, а за изпълнението се доверява на фирма BG Robots – официален системен партньор и интегратор на KUKA в България.

 

Проектът в детайли

 

От BG Robots разработват комплексен и стриктно индивидуализиран спрямо изискванията на конкретното приложение проект за автоматизация в производството на Gold Oil. Цялостното решение включва два етапа:

 

  • Автоматизация на изработването на кашони, пълненето им и отвеждането на пълните кашони за палетизация;
  • Автоматизация на палетизирането.

"BG Robots разработва специални палетизатори, съобразени с конкретния продукт, както и с нуждите на клиента. Вземаме предвид и ограниченията, произтичащи например от пространствените условия на палетизиране или специфичните свойства на продуктите.

 

Нашите роботизирани системи могат да палетизират или депалетизират продукти от повечето индустрии. Специализираните роботи за палетизиране с 5 и 4 оси оказват значителен положителен ефект върху производството, като спомагат за по-ниски разходи в двата края на опаковъчната линия", разкрива утвърденият български интегратор.

 

 

Специфичните процеси и разработените решения

 

В обекта на Gold Oil са инсталирани два робота KUKA KR240 L180 с контролни шкафове KRC2 ed05, единият от които пълни кашоните с бутилирано олио в две разфасовки (5 и 10 л), а другият палетизира пълните кашони върху два палета.

 

За специфични операции, като пълнене на кашони, от BG Robots залагат на роботи манипулатори, които позволяват индивидуално позициониране, сортиране и обработване на различни продуктови вариации. "С манипулаторите постигаме много по-висока динамика на движение, отколкото при работа на човек с балансьор или спомагателен подемник", разказват още от българската компания.

 

Освен роботите, в цеха на производственото предприятие са внедрени и два различни типа специализирани хващачи, специално проектирани и разработени от BG Robots. 

 

Eдиният е предназначен за работа с кашоните, като позволява захващането и поставянето на един или два кашона в рамките на един цикъл. "За втората операция се наложи конструирането на два броя хващачи – за четири или осем бутилки, които се сменят според продукта с бързосменници на Gimatic с товароносимост до 150 kg", добавят от фирмата.

 

Предизвикателствата отстъпват пред индивидуалния подход

 

Pick-and-place приложенията изискват ефективност, прецизност и надеждност и то най-често при високи скорости на транспортиране на обектите, динамични процеси на асемблиране и т. н., посочват от BG Robots.

 

"Основното предизвикателство в обекта на Gold Oil беше да се проектира решение, което да работи с всички видове бутилки, както и с един или с два кашона. Хващачът за кашоните трябваше да може да борави и с листове велпапе. Цялостната разработка на линията за кашониране, синхронизацията с подаването на бутилиращата машина и затварянето на кашоните поставиха изисквания за сериозен инженеринг и прецизна изработка", обобщава интеграторът.

 

Повече за реализацията можете да научите от видеото:

 

В предприятието функционира и отделна автоматична линия с робот и конвейер, интегрирана от BG Robots, която пакетира и палетира бутилки олио от по 1 л. В момента компанията подготвя инсталацията на още два робота за допълнителна автоматизирана линия, специализирана за работа с 5-литрови опаковки, допълниха специално за Robotics-Bulgaria.com от BG Robots.

 

 

BG Robots
Нови Пазар 9918
ул. Димитър Петров 11, Зайчино Ореше
Тел.: +359 878 426 244
E-mail: info@bgrobots.com
Web: www.bgrobots.com

 

     
Източник: BG Robots

Ключови думи: BG Robots   БГ Роботс   Gold Oil   Голд Ойл   KUKA   автоматизация   роботизация  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...