Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Нов изложбен формат за роботика и автоматизация успешно стартира в Атина по-рано този месец

25.04.2024   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Премиерното издание на специализирано изложение за автоматизация и роботика се проведе между 12 и 14 април в експо центъра Metropolitan в Атина, Гърция.

 

Организатор на технологичното шоу Automation & Robotics Expo (A&R Expo) е местната панаирна компания PL Events, популярна с три успешни изложбени формата в южната ни съседка – форума за опаковъчни технологии Syskevasia и платформите за полимерната индустрия Plastica и химическата промишленост Chem.

 

Акцентите

 

На повече от 100 щанда по време на трите изложбени дни се представиха множество водещи компании от сектора от Гърция, региона и цял свят. В рамките на мащабната експозиция бяха организирани редица тематични зони, посветени на ключови технологии в сектора на автоматизацията и роботиката, включително Industry 4.0, IoT и IIoT, изкуствен интелект, машинно и дълбоко, самообучение, адитивно производство, 5G свързаност, виртуална и добавена реалност, големи масиви от данни, нанотехнологии, киберсигурност, облачни изчисления и т. н.

 

Изложителите демонстрираха последните новости при роботизираните системи за индустриални, опаковъчни, логистични и сервизни приложения, специализирани роботи за секторите на селското стопанство, медицината и здравеопазването, лабораторната автоматизация, енергетиката и др. Сред акцентите на събитието бяха още обучителни роботи, платформи за телеуправление, наземни системи и дронове, контролни решения, софтуер, аксесоари и т. н.

 

Посетителите имаха възможност да се запознаят с най-актуалните технологични новости при промишлените системи за автоматизация, сензори и дигитални платформи, както и при специализираните решения за асемблиране, проследимост, сигурност и безопасност, измерване, управление, машинно зрение, опаковане, печат, логистични операции, интелигентно земеделие и др. Във фокуса на експозицията бяха още технологии за домашна и сградна автоматизация, умни устройства, усъвършенствана електроника, автомобилни системи и т. н.

 

 

Широка платформа за сектора

 

"С оглед на потенциала и перспективите пред роботиката и автоматизацията в наши дни A&R Expo се стреми да се превърне в център на еволюцията в тези области и в събирателна точка за всички заинтересовани професионалисти от страната и региона. Платформата ще ги информира за най-новите продукти, най-авангардните технологии, най-усъвършенстваните решения и най-иновативните услуги", коментират организаторите от PL Events.

 

Плановете на панаирната компания са да провежда изложението веднъж на всеки две години, като така не само да отразява все по-динамичното развитие на екосистемата на роботиката и автоматизацията в региона, но и да допринася за по-нататъшното й разширяване. От PL Events са решени активно да подкрепят и местните и международни стартъпи в сектора, като им осигуряват отправна точка за пазарен дебют, бизнес израстване и установяване на полезни контакти и партньорства.

 

Разнообразната съпътстваща програма на форума в премиерното му издание предложи на гостите възможност за участие в множество тематични семинари, презентации, конференции и уъркшопи, посветени на най-интересните иновации, технологични разработки и тенденции в сектора. Акцентите в своята дейност представиха и редица браншови асоциации и организации.

 

Повече за това как протече A&R Expo 2024 и кои бяха най-интересните моменти от събитието вижте във видеото:

 

 

     
Източник: A&R Expo

Ключови думи: A&R Expo   роботика   дронове   телеуправление   автоматизация   изложение   Industry4.0   изкуствен интелект   IoT   добавена реалност  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...