Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

За мнозина нестандартните проекти са предизвикателство, за BG Robots те са специалитет

 

От 2013 г. насам фирма BG Robots предлага и внедрява у нас едни от най-разпознаваемите, високотехнологични и ефективни индустриални роботи в света – тези на водещия немски производител KUKA.

 

Екипът от експерти на българската компания, начело с управителя инж. Величко Великов, е изпълнил над 80 проекта за автоматизация на разнообразни технологични операции в предприятия от различни сектори, а броят им непрекъснато нараства.

 

Сред тях са както множество стандартни приложения, така и голям брой комплексни и специализирани проекти, изискващи креативен и нестандартен професионален подход.

 

Експертно ноу-хау в широк кръг от сектори

 

Именно в експертизата при разработката на персонализирани решения за индивидуални задачи, включително специални хващачи, позиционери и периферия, както и в комбинирането на най-подходящите налични технологии на KUKA и други ключови партньори на BG Robots (като SprutCAM Tech) се крие истинската добавена стойност, която екипът й предлага.

 

Специалистите от BG Robots активно се фокусират върху собствени фирмени разработки в областта на инженеринга, изкуствения интелект, машинното зрение и други иновативни технологични сфери.

 

Сред клиентите на компанията през годините са редица заводи и предприятия от сегментите на машиностроенето, производството на агротехника, метало- и дървообработката, автомобилостроенето и конструирането на плавателни съдове, хранително-вкусовата и бутилиращата промишленост, пивоварния сектор, производството на растителни масла, млекопреработвателната индустрия и много други.

 

Част от клиентите, доверили се на опита и специализацията на BG Robots, са: Alcomet, AJD Agro, Dairy Food, Decibel, Elica Yard, Gold Oil, Heineken, ITT Austria, Liftcom, Mixa, завод "Първи май", Sin Cars, Sonico, ТПК "Бриз", Фаво, сръбската Forma Ideale, турската Şişecam и т. н.

 

 

Актуалните проекти

 

Сред най-интересните актуални проекти на BG Robots е специализирано решение за роботизация, разработено за русенското предприятие за производство на метални изделия и лазерно рязане Косев.

 

За специфичното приложение във фабриката екипът на компанията залага на робот KUKA KR 8 R2100-2 ARC HW с управление KRC5, специализиран софтуер за заваряване KUKA.ArcTech, линеен позиционер 10 000 mm, два ротационни позиционера KP1 MDC500-2 и заваръчно оборудване Fronius TPSi 500A с подаване на тел от варел.

 

Друга скорошна реализация на компанията включва инсталацията на нестандартно и високоспециализирано решение за габровски производител на олио. В проекта екипът на BG Robots залага на палетизиращ робот KUKA KR 140 R3200-2 с последен модел хардуер за управление – KRC5.

 

Системата е оборудвана със специален хващач GP40 с две независими челюсти за вземане и оставяне, който осигурява максимална гъвкавост при палетизирането. Решението за роботизация е проектирано с фокус върху максималната скорост на изпълнение на задачите и оптимална дълбочина на обсега на робота.

 

Още интересни реализации тази година

 

Сред интересните изпълнени проекти тази година е и инсталацията на заваръчен робот KUKA KR 8 R2100-2 ARC HW с позиционер KP1-HC500 и заваръчен апарат Fronius TPSi 500 в базата на базираното в Габрово предприятие Вивет. Освен проектиране, доставка и внедряване на системата, от BG Robots осигуряват на персонала на габровската фирма и детайлно обучение за работа с нея.

 

В портфолиото с реализации на успешния български интергратор през 2024 г. се нарежда и интеграция на робот за фрезоване KUKA KR210-2, оборудван с платформата за CAD/CAM и офлайн програмиране SprutCAM X Robot, в производството на Суперабразив в гр. Крън. Решението включва още ротационен позиционер и шпиндел Teknomotor 10 KW с автоматична смяна на инструмента.

 

За да научавате повече за последните новости около BG Robots и за най-интересните реализирани от компанията проекти, следете страницата й във Фейсбук, както и фирмения й уебсайт.

 

 

 

 

BG Robots
9918 Зайчино ореше
ул. Димитър Петров 11
Тел.: +359 878 426 244
E-Mail: info@bgrobots.com
Web: www.bgrobots.com

 

     
Източник: BG Robots

Ключови думи: БГ Роботс   BG Robots   KUKA   SprutCAM   Fronius   индустриални роботи   промишлени роботи   роботизация   автоматизация  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...