Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

ABB Robotics обяви глобално предизвикателство за стартъпи в сферата на роботиката и изкуствения интелект

Стартъп и скейлъп компании от цял свят имат шанса да се включат в глобално предизвикателство на ABB, насочено към ускоряване на разработката на иновации в областта на роботиката и изкуствения интелект.

 

Състезанието Robotics AI Startup Challenge 2024, което от компанията обявиха преди броени дни, ще търси креативни и високотехнологични концепции и решения в сфери, като програмиране чрез естествен език, обучение за усвояване на умения и автономно вземане на решения.

 

Как да участвате?

 

Крайният срок за регистрация за участие е 12 юни т. г., а претендентите от цялото земно кълбо ще се борят за чек на стойност 30 хил. щатски долара и за възможността да установят дългосрочно партньорство с ABB, както и да се присъединят към обширната партньорска мрежа на компанията, която предлага множество инвестиционни възможности и подкрепа при пазарна реализация.

 

Формата за кандидатстване, както и повече информация за конкурса и критериите за участие, можете да намерите тук.

 

Нова инициатива в рамките на широка иновационна екосистема

 

Тазгодишното предизвикателство на ABB в сферата на роботиката и AI не е първата подобна инициатива за компанията. Предишен конкурс в същото направление доведе до придобиването през януари 2024 г. на швейцарския стартъп Sevensense, специализиран в разработката на технологии за 3D навигация с изкуствен интелект, които са предназначени за управление на автономни мобилни роботи (AMR).

 

"Robotics AI Startup Challenge е част от широката иновационна екосистема на ABB, задвижвана от колаборацията и трансформативния потенциал на иновативните технологии. Чрез подобни инициативи, създадени да идентифицират обещаващи стартъпи от всички индустрии и да подкрепят развитието им, ABB си партнира с бизнес пионери и ускорява иновационните процеси. В резултат от колективните ни усилия много нови решения достигат до пазара, което отразява мисията ни да работим за по-устойчиво и продуктивно бъдеще", коментират от компанията.

 

 

"Иновациите са "сърцето" на ABB от основаването на дивизията ни за роботика преди 50 години до днес. Ето защо искаме да подчертаем огромния потенциал на стартъп и скейлъп компаниите в стимулирането на технологичния напредък. Състезанието Robotics AI Startup Challenge е възможност за нас да си сътрудничим с най-напредничавите и креативни умове в областта и заедно да оформяме бъдещето на роботиката и автоматизацията", подчертава президентът на ABB Robotics Марк Сегура.

 

Роботи от ново поколение

 

Неслучайно трите основни направления на конкурса са програмирането чрез естествен език, усвояването на умения посредством обучение и автономното вземане на решения.

 

Чрез впрягане на мощта на изкуствения интелект могат да бъдат разработени по-интуитивни, адаптивни, ефективни и лесни за използване роботи от ново поколение, които да трансформират индустрията и да направят компаниите в сектора по-устойчиви, а работата – по-удовлетворяваща и атрактивна за служителите, убедени са от ABB.

 

В рамките на предизвикателството участниците ще имат възможността тясно да си сътрудничат с водещи експерти и инженери от компанията, както и да получат достъп до авангардни технологии в сегмента на роботиката и да се възползват от менторството и подкрепата на глобалната мрежа от партньори и клиенти на ABB, допълват от там.

 

Повече за състезанието вижте във видеото:
 

 

     
Източник: ABB

Ключови думи: ABB   ABB Robotics   Robotics AI Startup Challenge   Sevensense   роботика   изкуствен интелект   AI   стартъпи   скейлъпи   технологично предизвикателство  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от Технологии

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...