Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

С талант и амбиция в кухнята на Robotics-Bulgaria влиза слънчевата Щилиана Кирова

16.05.2024   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Още с влизането й в залата за представяне на хардуерните проекти в категория "Иновативни решения" по време на Robo Days 2024 стана ясно, че тя ще бъде сред основните претенденти за специалната награда на Robotics-Bulgaria в тазгодишното издание на най-голямото събитие за състезателна роботика у нас.

 

Тя е на 24 години, има 24-каратова усмивка и страхотно излъчване, а иновативната й визия за бъдещето на роботизираните технологии в индустрията кореспондира със стабилната инженерна подготовка, която е получила от Техническия университет в София.

 

Големият победител на Robotics-Bulgaria

 

Името й е Щилиана Кирова и отскоро е дипломиран инженер по мехатроника, а уверената й презентация на проектирания и собственоръчно конструиран от нея интелигентен робот хващач STK-23 категорично грабна вниманието на екипа ни по време на тазгодишното издание на състезанието "Дни на роботиката", на което TLL Media и Robotics-Bulgaria.com по традиция партнират.

 

Въпреки сериозната конкуренция в категорията на хардуерните разработки по време на надпреварата, за която се погрижиха ученици, студенти и млади иноватори в младша и старша възрастова категория от цялата страна, Щилиана безапелационно спечели както журито и публиката, така и специалното отличие на портала и Издателството – "В кухнята на Robotics-Bulgaria"!

 

Когато в разговор с нея след награждаването научихме, че се вълнува не само от роботика и инженерни дисциплини, но и от писане, активна е в социалните мрежи, обича да комуникира и споделя интересни теми с кръга си от приятели и познати, а като ученичка неведнъж е участвала в литературни конкурси, разбрахме, че сме улучили право в десетката с избора точно на младата инж. Щилиана Кирова за участник в най-новата ни инициатива, в която "Изобретателите стават журналисти"!

 

 

Онзи така необходим "girl power" в роботиката

 

"В кухнята на Robotics-Bulgaria" харизматичната и креативна млада дама ще има възможността да добави към богатия си набор от познания в инженерната сфера, мехатрониката и роботиката и доза ценни журналистически умения. Убедени сме, че тя ще бъде не само поредното доказателство за силата на женския пол в техническите дисциплини и в областта на технологиите, но и вдъхновение за много други млади момичета у нас, които се колебаят дали да тръгнат по вълнуващата пътека на инженерната кариера.

 

Щилиана разказва, че проектът, с който взе участие в "Дни на роботиката" '24, е разработен с цел подпомагане на процесите по автоматизация на производствата в заводите, а чрез системата за отдалечено управление прототипът може да бъде управляван и без присъствието на оператор до самата машина. По думите й STK-23 би могъл да намери приложение и в изпълнението на ежедневни задачи, например като заместник на касиерите в супермаркетите.

 

Повече за развитието на концепцията и процеса по конструиране на иновативния робот STK-23, който носи инициалите на инж. Кирова, както и за потенциалните му приложения в умни фабрики и Industry 4.0 сценарии, ще има възможността да ви разкаже съвсем скоро и в детайли самата тя – в ролята на автор на портала.

 

Роботиката има много лица, а сред най-вълнуващите е именно медийният й облик

 

Щилиана ще се включи активно и в подготовката на едно издание на седмичния бюлетин за роботика на портала под менторството на отговорния редактор на информационния канал, ще научи повече за това как се създава медийно съдържание в сферата на роботиката и какви са тънкостите на специализираната техническа журналистика.

 

Надяваме се, че инициативата ще бъде интересна, полезна и вълнуваща за нея и ще разшири кръгозора й с нова представа за роботиката – като медийно направление. В партньорство с екипа ни младата дама ще може да улови пулса на сектора, да подбира интересни теми, да научи как се списват новинарски материали, статии, пазарни и бизнес анализи в сферата на индустриалната роботика и да създаде собствени авторски публикации.

 

Чакаме те с нетърпение, Щилиана! Успех!

 

     
Източник: TLL Media; снимки: TLL Media, ТУ-София

Ключови думи: Щилиана Кирова   Дни на роботиката   Robo Days   роботика   В кухнята на Robotics-Bulgaria   Industry 4.0   STK-23   инженерна кариера  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...